default-image

"Πάνω απ' όλα η υγεία μας: Η δύναμη των ασθενών"

Υγεία
"Πάνω απ' όλα η υγεία μας: Η δύναμη των ασθενών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τα πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν όλους τους ασθενείς σε σχέση με το σύστημα υγείας πραγματοποιήθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. Ως αποτέλεσμα του απόηχου, η εκπομπή "Πάνω απ' όλα η υγεία μας", στην "ΚΡΗΤΗ TV", θέλοντας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, δημιούργησε μια αποτελεσματική συντροφιά ανθρώπων και ανέδειξε τη δύναμη των ασθενών!

Η επανάσταση πλέον στο χώρο της υγείας μπορεί να γίνει μόνο με ενωμένους τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους γιατρούς που σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη! Δεν πάει άλλο όλο και περισσότερα νοικοκυριά να πληρώνουν συνεχώς περισσότερα χρήματα για φάρμακα και νοσοκομεία!  

Δεν πάει άλλο τα νοσοκομεία να νοσούν, σε προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή, σε φάρμακα, σε κλίνες, σε εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν πάει άλλο... για πάρα πολλά σ' αυτό τον χώρο!

Γι' αυτό η φωνή των ασθενών είναι αυτή που θα κάνει την ανατροπή για το καλύτερο! Η φωνή των ασθενών είναι η φωνή κάθε ανθρώπου από την μια άκρη της γης μέχρι την άλλη. Γιατί κανείς ποτέ δεν ξέρει σε ποια μεριά της όχθης θα βρεθεί!

Μακάρι όλοι να γινόταν να είχαμε στρατοπεδεύσει στην όχθη της Υγείας. Όμως η ανθρώπινη φύση δεν έχει κανένα τέτοιο συμβόλαιο. Οπότε, όλοι μαζί ας γίνουμε μια γροθιά, και ας δώσουμε το "μάθημα" που χρειάζεται στις μέρες μας, χωρίς δισταγμό και χωρίς την δικαιολογία... δεν είμαι ασθενής, δε με αφορά!

Η Εύα Ντελιδάκη συνομιλεί με τον κ. Χρήστο Λιονή (καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης), την κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη (πρόεδρο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης), την κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη (πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών νομού Ηρακλείου "Αλληλεγγύη", την κ. Μαρίνα Τζανάκη (πρόεδρο του Συλλόγου "Ευ Ζω με τον Καρκίνο", ενώ ο φοιτητής Ιατρικής κ. Δημήτρης Οικονόμου, ως νέος γιατρός, καταθέτει την άποψή του και κάνει τις ερωτήσεις του.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News