default-image

Κατηγορίες-φωτιά για εγκληματική οργάνωση

Ποδόσφαιρο
Κατηγορίες-φωτιά για εγκληματική οργάνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι βαρύτατες οι κατηγορίες σε 16 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Εξ αυτών, οι επτά, κατά το εισαγγελικό πόρισμα για τη συγκρότησή της.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ.

Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Ζαγοραίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των ατόμων καθώς μέχρι και τώρα δεν έχει αρθεί το απόρρητο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας τόνισε, πάντως, ότι πρόκειται για στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικούς παράγοντες αλλά και διαιτητές.

Τα άτομα αυτά βάσει των στοιχείων κατηγορούνται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, πρόκειται για τέσσερα στελέχη της ΕΠΟ, δύο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τουλάχιστον τρεις διαιτητές και δύο προέδρους ΠΑΕ.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς και δεν έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Όλα αυτά υπάρχουν στο πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα το οποίο αριθμεί 173 σελίδες.

Σε αυτές καταγράφονται αντιδράσεις της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία έστηνε διαιτητές και αγώνες, κάτι που της είχε αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από στοιχηματισμό.

Εκτός αυτών υπάρχουν αναφορές για υποβιβασμούς ομάδων και εξαπάτηση φίλαθλου κοινού.

Μάλιστα, κατά τον εισαγγελέα είναι η σοβαρότερη υπόθεση που εξιχνιάστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα και αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα Κορέα, η εγκληματική οργάνωση έδρασε από το 2011 έως το τέλος του 2013, στήνοντας αγώνες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κληθεί να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής, ο β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Παπακωνσταντίνου, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Κουρίδης, το μέλος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γ. Κομπότης, και οι διαιτητές της Super League Αμπάρκιολης, Κάμπαξης και Ιωαννίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News