default-image

Εισαγγελέας: Να αθωωθούν οι 26 για την εγκληματική οργάνωση

Κρήτη
Εισαγγελέας: Να αθωωθούν οι 26 για την εγκληματική οργάνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τους 26 κατηγορούμενους της υπόθεσης χασίς. Η δίκη διεκόπη για αύριο στις 10 το πρωί, ενώ και νωρίτερα πριν την αγόρευση της εισαγγελέως είχε διακοπεί για μία ώρα.

Οι επτά βασικοί κατηγορούμενοι - οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης - αρνούνται τις κατηγορίες και δε δέχονται την αποκωδικοποίηση των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών από τους αστυνομικούς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι χρήστες και απλά προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Μόνο ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους παραδέχτηκε ότι γνωρίζει έναν Αλβανό από την Αθήνα και ο οποίος έστελνε τα ναρκωτικά στο Ηράκλειο.

Η δίκη των 26 ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με ανάγνωση εγγράφων, ενώ έχει διακοπεί ήδη δύο φορές μέχρι τώρα και θα συνεχιστεί αύριο.

Συνολικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 26 άτομα. Ωστόσο βασικοί κατηγορούμενοι είναι 7 και οι οποίοι βαρύνονταν με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Από πέρυσι τον Αύγουστο, 14 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου.

Και σήμερα η αίθουσα του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, ενώ τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας ήταν δρακόντεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News