default-image

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη

Κρήτη
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίθεση στον Πέτρο Ινιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «θανάσιμους κινδύνους» που «εγκυμονεί η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) όλης της χώρας, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε στις 25 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που ακυρώθηκε από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, «φέρεται», όπως αναφέρεται, «να συνδέεται με το γεγονός της επίθεσης».

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζουν με την ανακοίνωσή τους ευχές προς τον αντιδήμαρχο για ταχεία ανάρρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Τσούνης, έχει ως εξής:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ευχές της στον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης Πέτρο Ινιωτάκη για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένεια και τα καθήκοντά του.

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Πέτρος Ινιωτάκης από "αγνώστους" το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2014 πρέπει να σημάνει συναγερμό σε όλη την ελληνική κοινωνία για τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, καθώς η επίθεση που δέχτηκε φέρεται να συνδέεται με τον εν εξελίξει φωτογραφικό, όπως έχει χαρακτηριστεί, μειοδοτικό διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και ακυρώθηκε από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, λόγω της σκανδαλώδους εύνοιας που επεδείκνυε προς συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό! Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει πως οι εμπειρίες από τη μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων έχουν αποδείξει ότι το ξεπούλημα της καθαριότητας δε συνοδεύεται από εξοικονομήσεις και μεγαλύτερη διαφάνεια, όπως ισχυρίζονται όσοι προωθούν τους ιδιώτες.

Αντίθετα, η είσοδος των ιδιωτών έχει εισάγει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εξευτελιστικές και απάνθρωπες σχέσεις εργασίας αλλά και φαινόμενα ακραίας και πρωτοφανούς διαφθοράς. Τα όσα έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Στη βάση αυτών των δραματικών γεγονότων η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητάει να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων, όπως προωθούνται με τη δημιουργία των άχρηστων, φαραωνικών και περιβαλλοντοκτόνων εργοστασίων καύσης.

Επίσης ζητά να επιστρέψουν στους ΟΤΑ όλες οι εργασίες που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμη και η ανακύκλωση. Κάθε μέρα που περνάει η διαπλοκή και τα συμφέροντα θα γιγαντώνονται απειλώντας με όρους μαφίας τους αιρετούς εκπροσώπους, το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά μας δικαιώματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News