default-image

Η Γαύδος ανάμεσα στους "κρυφούς παράδεισους" του κόσμου!

Κρήτη
Η Γαύδος ανάμεσα στους "κρυφούς παράδεισους" του κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα συνεχίζει να συναρπάζει εκείνους που αναζητούν το "κάτι διαφορετικό", δίχως φυσικά να αφήνει ασυγκίνητους και τους "παραδοσιακούς" τουρίστες.

Ωστόσο η "τιμή" που επιφύλαξε η ιστοσελίδα Thrillist στη Γαύδο ήταν πολύ ιδιαίτερη: η πολύ γνωστή στους "ψαγμένους" τουρίστες ιστοσελίδα δημοσιεύει τη λίστα με τους 10 κρυφούς παραδείσους του κόσμου, που δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Και ναι, ανάμεσα σε αυτούς τους 10 κρυφούς παράδεισους συμπεριλαμβάνεται και το ιστορικό ακριτικό νησί, η Γαύδος!

Ας δούμε τι γράφει η ιστοσελίδα και ποιοι είναι οι υπόλοιποι εννιά "κρυφοί παράδεισοι":

Γαύδος - Ελλάδα

Αποτελεί το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης και βρίσκεται πιο κοντά στην Αφρική απ' ό,τι στην Αθήνα. Με λιγότερους από 50 κατοίκους (σ.σ. εδώ κάνει ένα μικρό λάθος, αλλά... συγχωρείται), ελεύθερο κάμπινγκ και γυμνισμό, το νησί προσελκύει κατασκηνωτές και φυσιοδίφες από όλο τον κόσμο. Είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, αφού είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο και οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν την πιο δημοφιλή (και πιο κοντινή) Κρήτη.

Σάμπα - Καραϊβική

Έχει λιγότερους από 2.000 κατοίκους και μόνο έναν δρόμο. Δε θα βρείτε οργανωμένες παραλίες και πολυτελή θέρετρα σε αυτόν το μικρό παράδεισο των 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων, παρά μόνο ένα δυνητικά ενεργό ηφαίστειο.

Στάνιελ Κάι - Μπαχάμες

Αυτό το μόλις 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων νησάκι δεν προσφέρει πολλές επιλογές στέγασης, ωστόσο για τους λάτρεις της θάλασσας έχει εκπληκτικές υποθαλάσσιες σπηλιές για εξερεύνηση.

Ατόλη Παλμύρα - Ειρηνικός Ωκεανός

Ένας ανέγγιχτος κήπος της Εδέμ με τοπίο που θυμίζει σκηνές από τον "Ναυαγό". Στις ατραξιόν περιλαμβάνονται επίσης κατεστραμμένα ναυάγια και ένας θρύλος για κάποιον θαμμένο θησαυρό.

Ουτίλα - Ονδούρα

Μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά έχει κατάλευκες παραλίες, στις οποίες οργανώνονται πάρτι συχνά και 12 οργανωμένα σημεία για καταδύσεις, για όσους θέλουν να κολυμπήσουν με τους ακίνδυνους, αλλά τρομακτικούς φαλαινοκαρχαρίες.

Λαμού - Κένυα

Προσβάσιμο μόνο με ξύλινο πλοιάριο, το Λαμού είναι ένα περίεργο παράθυρο στο παρελθόν, όπου τα γαϊδούρια είναι η κύρια μορφή μεταφοράς, οι ντόπιοι ζουν από τα ψάρια που πιάνουν το βράδυ και τα σπίτια είναι κατασκευασμένα από κοράλλια και όστρακα, δημιουργώντας μια πραγματικά εξωτική απόδραση.

Παλμ Τζουμέιρα - Ντουμπάι

Ένα τεχνητό αρχιπέλαγος από άμμο και πέτρες σε σχήμα φοίνικα, που περιλαμβάνει πολυτελείς βίλες και καταστήματα σαν του Μπέβερλι Χιλς.

Βιέκες - Πουέρτο Ρίκο

Για περισσότερα από 50 χρόνια το Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε περίπου τα δύο τρίτα του νησιού για σκοποβολή, αλλά πλέον είναι ένας ήρεμος παράδεισος με εκπληκτικούς υφάλους, ελεύθερα ημιάγρια άλογα και εντυπωσιακά φυτά.

Φερνάντο ντε Νορόνια - Βραζιλία

Αποτελεί το ιδανικό μέρος για ψαροντούφεκο και καταδύσεις ή παρατήρηση της άγριας ζωής, ενώ τα δελφίνια που κολυμπούν στα νερά είναι ιδιαίτερα φιλικά με τους επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News