default-image

Ένταση στο Ειρηνοδικείο σε πλειστηριασμούς ακινήτων

Κρήτη
Ένταση στο Ειρηνοδικείο σε πλειστηριασμούς ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες εντάσεις χθες Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με τη "Λαϊκή Στάση Πληρωμών" να πραγματοποιεί την τακτική παρουσία της προκειμένου να αποφευχθούν εκποιήσεις ακινήτων για χρέη.

Η κατάσταση που προέκυψε περιγράφεται γλαφυρά στην ανακοίνωση της "Λαϊκής Στάσης Πληρωμών", που αφορά στα χθεσινά γεγονότα, όταν προέκυψε μία προσφορά... από το πουθενά, καθώς και λεκτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ του ιδιώτη που διεκδικούσε την υπό εκποίηση έκταση και τα μέλη της Λ.Σ.Π.

Η ανακοίνωση της Λ.Σ.Π. έχει ως εξής:

«Τετάρτη 3/12/2014, Ειρηνοδικείο Ηρακλείου… Ένας χώρος όπου οι πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας μας συνεχίζονται με τις ύπουλες μεθοδεύσεις, παρατυπίες και συκοφαντίες από τις συμβολαιογράφους που δυστυχώς δεν ελέγχονται από κανένα και δε λογοδοτούν σε κανένα, μιας και δεν υπάρχει ειρηνοδίκης παρών κατά τη διάρκεια εκποιήσεων που να εγγυάται ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία.

Ένα τέτοιο γεγονός προκάλεσε σήμερα (Τετάρτη 3/12) την οργή των πολιτών που παραβρέθηκαν στο χώρο. Δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη του προβλεπόμενου χρόνου μια εκ των τριών παρευρισκομένων συμβολαιογράφων πήγε στο γραφείο του δικαστικού υπαλλήλου που ήταν σε υπηρεσία, όπου παρέλαβε κλειστή προσφορά από ιδιώτη, επέστρεψε στην αίθουσα και έκανε την ανακοίνωση της προσφοράς για την εκποίηση ενός αγροτεμαχίου 30 στρεμμάτων.

Όταν ρωτήθηκε από τους πολίτες γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση νωρίτερα, η συμβολαιογράφος, θεωρώντας ότι η κ. Αμανατίδου είχε αποχωρήσει από το χώρο του Ειρηνοδικείου, ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει την τελευταία για κλειστή προσφορά κατατιθέμενη στο γραφείο της από την προηγουμένη και συνεπώς εκείνη θα έπρεπε να τους είχε ενημερώσει. Αυτό προκάλεσε την οργή των πολιτών και της κ. Αμανατίδου, η οποία αρνήθηκε ότι είχε προηγηθεί τέτοια ενημέρωση, είπε ότι θα αποταθεί στον εισαγγελέα για τη μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας και ότι θα προβεί σε μήνυση κατά της συμβολαιογράφου για προσβολή της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειάς της.

Η συμβολαιογράφος αποχώρησε βιαστικά, ο δε ιδιώτης που ενδιαφέρθηκε για το αγροτεμάχιο απείλησε τους πολίτες φωνάζοντας "εγώ είμαι από την Γκράνα… θα δείτε τι θα πάθετε… αν τολμάει κανείς ας έρθει!" …Ο "μάγκας" αποχώρησε με τη συνοδεία μιας διμοιρίας ΜΑΤ για να σωθεί από τους εξοργισμένους πολίτες…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News