default-image

Στο +5 ο ΠΑΟΚ, 1-2 τον Ολυμπιακό!

Ποδόσφαιρο
Στο +5 ο ΠΑΟΚ, 1-2 τον Ολυμπιακό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θριαμβευτής έφυγε από το Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 1-2 τον Ολυμπιακό και πλέον βρίσκεται στο +5 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας! Ο ΠΑΟΚ ήταν ψυχωμένος και αποτελεσματικός απέναντι στον Ολυμπιακό που ήταν φλύαρος και αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να μείνει ηττημένος.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Αθανασιάδη και ισοφάρισε ο Φουστέρ στην εκπνοή του α' ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.Στις αρχές του β' ημιχρόνου ο Περέιρα έκανε το 1-2, σκορ που έμελλε ο ΠΑΟΚ να το κρατήσει ως το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Αρετόπουλο...

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το περιμέναμε, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά από το ξεκίνημα και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε θέση άμυνας. Το πρώτο σουτ ήρθε από τον Φουστέρ στο 7ο λεπτό με τον Γλύκο να μην ανησυχεί.Το δεύτερο, ήρθε από τον Μιλιβόγεβιτς στο 13' όμως και πάλι ο διεθνής κίπερ του ΠΑΟΚ είδε τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Στο πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά με τον ΠΑΟΚ να έχει εμφανή προβλήματα στον άξονα, καθώς δεν υπήρχε παίκτης ούτε για να κρατήσει λίγο τη μπάλα, αλλά ούτε και για να την κυκλοφορήσει σωστά, με αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη πίεση στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Στο 21' ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Γλύκος απομάκρυνε ενστικτωδώς το μονοκόμματο σουτ του Μιλιβόγεβιτς και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ωστόσο, ο τρόπος που έπαιζε ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα «έτρωγε» κι άλλες φάσεις, όπως κι έγινε.Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 26' με τον Τζανδάρη να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, να πιάνει ένα ξερό σουτ, όμως ο Ρομπέρτο έδιωξε με γροθιές. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει πλήρως το ματς, όμως δεν μπορούσε να βρει χώρους με την ίδια ευκολία για να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Γλύκου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο «δικέφαλος» βγήκε στην κόντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη στο ύψος της περιοχής, αυτός έσπασε τη μπάλα στον Σκόνδρα, που μπήκε από δεξιά έκανε μια παράλληλη συρτή μπαλιά, η μπάλα πέρασε από Αμπιντάλ, Ρομπέρτο, κάπου βρήκε κιόλας και έφτασε στον Κλάους στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος απλά την έσπρωξε από το μισό μέτρο στα δίχτυα για το 0-1 στο 43'.

Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα με γκολάρα του Φουστέρ! Ο Τσόρι εκτέλεσε κόρνερ στο ύψος της περιοχής κι ο Ισπανός μέσος με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Γλύκου, ο οποίος παρά την εκτίναξη δεν κατάφερε να βγάλει τη μπάλα κι έτσι έγινε το 1-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είχε βγει ψηλά για κόρνερ και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Αυλωνίτη να χάνει αβίαστα τη μπάλα και τον Αμπιντάλ να γλιστράει. Ο Περέιρα έβγαλε σε θέση βολής τον Σαλπιγγίδη, όμως το σουτ που επιχείρησε ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός εξουδετερώθηκε από τον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός την πάτησε ένα λεπτό νωρίτερα, όμως δεν έμαθε. Πάλι κόρνερ, πάλι κενό πίσω. Αυτή τη φορά η κόντρα βγήκε σωστά, ο Περέιρα έπιασε εξαιρετικό σουτ στην κίνηση κι ο Ρομπέρτο αυτή τη φορά δεν είχε απάντηση, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-2 στο 49'! Οι γηπεδούχοι παραλίγο να απαντήσουν από την κακή απομάκρυνση του Γλύκου σε μια εύκολα φαινομενικά φάση με τον Τσόρι να μην σημαδεύει σωστά στην κενή εστία στο 51'.

Στο 61'και με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει στο σκορ ο Μίτσελ έριξε στο ματς τους Ντοσεβί, Κασάμι αντί των Αφελάι, Μανιάτη για να φρεσκάρει τους «ερυθρόλευκους» μεσοεπιθετικά, αφήνοντάς τους ουσιαστικά με μοναδικό κόφτη τον Μιλιβόγεβιτς. Στα μισά του δευτέρου μέρους, ο Ισπανός έκανε και την τρίτη του αλλαγή βγάζοντας τον Μήτρογλου, που δεν του πήγε άλλο ένα ματς κι αποδοκιμάστηκε κι έβαλε τον Μπενίτες.

Στο 69' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η προβολή του Φουστέρ έπειτα από σέντρα του Ελαμπντελαουί πέρασε εκτός εστίας. Άλλη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 72' με τον Αυλωνίτη να πιάνει σχεδόν αμαρκάριστος την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν με τον ΠΑΟΚ να παίζει με διπλή ζώνη άμυνας και στο 80' έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Κασάμι έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε, το έβγαλε ο Γλύκος.

Στο 84' ο Μπενίτες κόπηκε λανθασμένα με υπόδειξη οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό, Φραγκιαδάκη, έχοντας βγει απέναντι από τον Γλύκο. Στο 90+3' ήρθε γκέλα κι από τον δεύτερο βοηθό, τον Γεωργαράκο που έκοψε λανθασμένα με οφσάιντ τον Τζανδάρη που ήταν απέναντι από τον Ρομπέρτο. Στο υπόλοιπο του αγώνα, δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό τεράστιας σημασίας, ξέφυγε με 5 βαθμούς κι έγινε ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μανιάτης (61' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (61' Ντοσεβί), Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μήτρογλου (67' Μπενίτες)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Σκόνδρας (λ.τρ. 56' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε (80' Μάρτενς), Γκολάσα, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Περέιρα (90+1' Ποζατζίδης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News