default-image

Με παλμό και δύναμη το συλλαλητήριο των μαθητών στο Ηράκλειο

Με παλμό και δύναμη το συλλαλητήριο των μαθητών στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέκλυσαν το κέντρο του Ηρακλείου μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης αλλά και της ενδοχώρας του νομού θέλοντας για μια φορά ακόμη να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για την Τράπεζα Θεμάτων και το Νέο Λύκειο.

Το ραντεβού δόθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί οι μαθητές πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης.

Με πανό αλλά και συνθήματα οι μαθητές ζήτησαν για άλλη μια φορά να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που δρομολογούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στηρίζοντας τον αγώνα των μαθητών, νωρίτερα προχώρησε σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η απόφαση για τη σημερινή πορεία των μαθητών ελήφθη από το Συντονιστικό των σχολείων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, ενώ στο πλευρό της η μαθητική κοινότητα έχει τους καθηγητές και Ενώσεις Γονέων.

«Το μαθητικό δυναμικό αντιμετωπίζεται με αδιαλλαξία»

Όπως τόνισε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Λάζαρος Μάρκου, «τα αποτελέσματα της Τράπεζας Θεμάτων τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του μέτρου έδειξαν ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Η μαθητική διαρροή από το δημόσιο σχολείο θα είναι μεγάλη. Επιθυμούν μία αγορά εργασίας με φθηνά εργατικά χέρια. Το μαθητικό δυναμικό της χώρας αντιμετωπίζεται με αδιαλλαξία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News