default-image

Βαριές ποινές για τη ληστεία, ένταση και επεισόδια

Βαριές ποινές για τη ληστεία, ένταση και επεισόδια

Ένταση και μικροεπεισόδια ακολούθησαν την ανακοίνωση των ποινών για τους τέσσερις που εμπλέκονταν στη ληστεία του 1 εκατ. ευρώ στις Βασιλειές, με τους τρεις κατηγορούμενους να υφίστανται βαριές ποινές και τον τέταρτο να πέφτει "στα μαλακά".

Συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία, που ομολόγησαν την πράξη τους μάλιστα κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδικάστηκαν οι δύο σε 16ετή φυλάκιση και ο τρίτος σε φυλάκιση 16 ετών και ενός μήνα. Αντίθετα ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο "σοφέρ", καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με αναστολή επί τριετία και περιοριστικούς όρους, όπως να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του για ένα μήνα, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια, κατάσχεση και δήμευση.

Οι τέσσερις άνδρες κάθισαν σήμερα στο εδώλιο, κατηγορούμενοι ως οι δράστες της ληστείας της χρηματαποστολής στις Βασιλειές, με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι τρεις - φυσικοί αυτουργοί - ομολόγησαν ότι έκαναν την πράξη καθώς ήταν οικονομικά απεγνωσμένοι, ενώ ο τέταρτος είπε ότι δεν ήξερε ότι θα έκαναν ληστεία και ότι «μου είπαν να πάω να πάρω από το σημείο κάποιον». Πάντως ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων.

Μάλιστα ο εισαγγελέας κ. Μαρκάκης ήταν καταπέλτης για όλους, για τους τρεις ωστόσο αναρωτήθηκε γιατί δεν ομολόγησαν νωρίτερα ή στην Αστυνομία ή στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πρότεινε η ομολογία να μη μετρήσει καθόλου και να πάνε οι τρεις στη φυλακή για να λυτρωθούν.

Έπειτα από τον εισαγγελέα το λόγο πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης ενώ η διαδικασία αμέσως μετά διεκόπη προκειμένου το δικαστήριο να αποφασίσει για τις ποινές.

Κάποια στιγμή πριν τη διακοπή υπήρξε ένταση ανάμεσα στον έναν κατηγορούμενο και το δικηγόρο της εταιρείας όταν ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι έχουν δεσμευτεί περιουσιακά του στοιχεία, απαντώντας στον εισαγγελέα για το γεγονός ότι δεν έδειξαν μεταμέλεια και ότι δεν επέστρεψαν τα χρήματα.

Ο δικηγόρος της εταιρείας υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κατασχέσεις αλλά η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων προέρχεται από αλλού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News