default-image

Οι ΑΝΕΛ στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία

Ελλάδα
Οι ΑΝΕΛ στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικό "παρών" στο πλευρό των συνανθρώπων και συμπολιτών μας με αναπηρίες στην κινητοποίηση που έκαναν μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με Αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, έδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με κλιμάκιο αποτελούμενο από το γενικό γραμματέα Γιάννη Μοίρα, τον αναπληρωτή γραμματέα ΑμΕΑ Κάτωνα Βαζαίο, την πρόεδρο της νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου, τα στελέχη της Διοικούσας της νεολαίας Πέτρο Καραγιαννόπουλο (υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού), Μανώλη Παντελίδη (υπεύθυνο Λεκανοπεδίου, Αλέξανδρο Μητροβγαίνη (σύνδεσμο με ΑμΕΑ) και μέλη της νεολαίας και του Κινήματος.

Η αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων έλαβε μέρος στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην πορεία μέσω Σταδίου προς Σύνταγμα και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπου οι συμπολίτες μας με αναπηρία βρέθηκαν μπροστά στα κατεβασμένα ρολά του Γκίκα Χαρδούβελη και τις ασπίδες των ΜΑΤ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Μοίρας επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί παγκόσμια ημέρα απόδοσης τιμής και αναγνώρισης για τους συμπολίτες και συνανθρώπους μας με αναπηρία και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Ταυτόχρονα αποτελεί ισχυρό έναυσμα για να αναλογιστούμε τις ευθύνες που υπάρχουν σε Πολιτεία και Κοινωνία προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες με όλους τους υπόλοιπους ως προς κάθε είδους δράση ή δραστηριότητα.

Δυστυχώς στην εποχή των μνημονίων, της ανάλγητης πολιτικής της Κυβέρνησης και της καταρράκωσης του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας, θύματα πέφτουν και τα άτομα με αναπηρίες, τα οποία έπρεπε να μείνουν εντελώς ανέγγιχτα ως προς τα δικαιώματα και την υποστήριξή τους. Αποκορύφωμα είναι το γεγονός ότι ανήμερα της 3ης Δεκεμβρίου, αυτή η πορεία βρίσκει τα ρολά του Γκίκα Χαρδούβελη κατεβασμένα και επιτροπή υποδοχής, τις ασπίδες των ΜΑΤ. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα λάβει επιτέλους τέλος με τις προσεχείς εκλογές την ταυτόχρονη απαλλαγή μας από την παρούσα συγκυβέρνηση, τα μνημόνια και τους τροϊκανούς. Η ώρα είναι κοντά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News