Ειδήσεις

"Τι θα γίνει με τη Λαογραφική Συλλογή της ΙΛΑΕΚ;"

Δραματική έκκληση στις Αρχές και τους πνευματικούς φορείς των Χανίων απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής, Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ) να δώσουν όλοι το "παρών" στο βόρειο θόλο του φρουρίου Φιρκά την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα αντικείμενα της Λαογραφικής Συλλογής της Εταιρείας που βρίσκονται προσωρινά στο Φρούριο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Εταιρείας, προσκαλεί «τις Αρχές - Αντιπεριφέρεια Χανίων, Δήμο Χανίων, Δήμους Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (συμπεριλαμβανομένων και των συνδυασμών της αντιπολίτευσης) - βουλευτές Χανίων και όλους τους πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00, στον τελευταίο (βόρειο) θόλο του φρουρίου Φιρκάς, όπου έχουν τοποθετηθεί προσωρινά όλα τα αντικείμενα της Λαογραφικής Συλλογής της ΙΛΑΕΚ.

Η πρόσκληση αυτή αποβλέπει στο να δούμε όλοι την πολύ σημαντική αυτή Λαογραφική Συλλογή, να προβληματιστούμε για την τύχη της και να συναποφασίσουμε τι θα την κάνουμε, γιατί, αν παραμείνει εκεί για πολύ καιρό, θα σαπίσει.

Η θέση της, βέβαια, είναι στο υπό ίδρυση Λαογραφικό Μουσείο Χανίων.

Η ευθύνη ανήκει σε όλους.

Στο προσκλητήριο αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι».

Σχόλια