Ειδήσεις

Ναρκωτικά μέσω… του ταχυδρομείου

Αλυσίδα διακίνησης ναρκωτικών μέσω... ταχυδρομείου είχαν συστήσει δύο Πακιστανοί και ένας Βούλγαρος συνεργός τους που πιάστηκαν στα πράσα από την ΕΛ.ΑΣ. στο Λασίθι.

Η καλά οργανωμένη ομάδα των αλλοδαπών διακινητών είχε μπει στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα, καθώς οι μεταξύ τους συναλλαγές μόνο ύποπτες μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιεράπετρας άδραξαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους. Ακολουθώντας κατά πόδας τον 20χρονο Πακιστανό, ο οποίος εμφανίστηκε στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών με σκοπό να παραλάβει ένα δέμα, πέτυχαν το στόχο τους. Αφού το κουτί πέρασε στα χέρια του, εγκλωβίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη, καθώς, όπως αποδείχτηκε, περιείχε κάνναβη. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα τρεις όμοιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 98 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Όπως φάνηκε, όμως, ο παραλήπτης του πακέτου δεν έδρασε μόνος. Με τη συνδρομή κλιμακίων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι αστυνομικοί εγκλώβισαν και τον 25χρονο Βούλγαρο που περίμενε έξω από τα γραφεία της εταιρείας με σκοπό να παραλάβει το συνεργό του. Οι αστυνομικοί, που είχαν ακροβολιστεί στην περιοχή, παρενέβησαν συλλαμβάνοντας και τους δύο κατηγορούμενους. Ωστόσο, και πάλι το έργο τους δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς από τα κρατητήρια έλειπε ο εντολέας τους. Στην πορεία της προανάκρισης, που ακολούθησε, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τον τρίτο της παρέας. Πρόκειται για έναν 29χρονο, επίσης Πακιστανό, στα χέρια του οποίου θα κατέληγαν τα ναρκωτικά πριν αρχίσει η διανομή τους στην πελατεία της σπείρας.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιεράπετρας τον αναζήτησαν και κατάφεραν να τον συλλάβουν βάζοντας τέλος στη δράση της ανερχόμενης σπείρας. Οι έρευνες για την πελατεία και τις διασυνδέσεις των δραστών συνεχίζονται, ενώ και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια