Ειδήσεις

Σε μαύρο χάλι... οι στάσεις λεωφορείων

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν αρκετές από τις στάσεις λεωφορείων στο Ηράκλειο. Η σκόνη, η βροχή και η φθορά του χρόνου έχουν διαβρώσει το μέταλλο από το οποίο είναι κατασκευασμένες, με αποτέλεσμα στις περισσότερες από αυτές τόσο το στέγαστρο όσο και το παγκάκι (αν διαθέτουν) να έχουν σκουριάσει.

Την ίδια ώρα, βλέποντάς τις κανείς θα έλεγε πως μάλλον πρόκειται για σημεία ενημέρωσης των πολιτών για τις εκδηλώσεις, τις ενοικιάσεις σπιτιών, για άτομα που προσφέρονται για εργασία κ.λπ., έτσι όπως έχουν μετατραπεί σε πίνακες ανακοινώσεων λόγω της αφισοκόλλησης, που δίνει και παίρνει.

Όρθιοι και απροστάτευτοι με ήλιο ή βροχή οι επιβάτες που περιμένουν το λεωφορείο στη στάση της 62 Μαρτύρων.

Μάλιστα, πολλές φορές μετά βίας διακρίνεται η στάση λόγω των αφισών που έχουν κολληθεί, δημιουργώντας ένα αποκρουστικό θέαμα. Και λες και δε φτάνει η χαρτούρα από τις αφίσες, έχουμε και τους ασυνείδητους πολίτες που όταν φάνε ένα σνακ ή πιουν κανένα αναψυκτικό περιμένοντας το λεωφορείο, αντί να πετάξουν τα υπολείμματα στον κάδο, όπως θα έπρεπε, τα αφήνουν στο παγκάκι της στάσης, μετατρέποντάς τη σε κάδο απορριμμάτων, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που τραβήξαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μας.

Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να θίξουμε και το εξής: αν και σε ένα μεγάλο αριθμό στάσεων στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχει δίπλα κάδος, σε κάποιες άλλες το καλαθάκι των αχρήστων απουσιάζει, πράγμα που αναγκάζει τον πολίτη να πετάξει τα απορρίμματα κάτω. Γι' αυτό και επισημαίνουμε πως καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να τοποθετήσουν κάδους στις στάσεις, όπου δεν υπάρχουν.

Σκουριασμένες και με σπασμένα καθίσματα αρκετές στάσεις λεωφορείων όπως η συγκεκριμένη στη Χανιώπορτα.

Επίσης, ένα ακόμα πρόβλημα που σημειώνεται είναι η έλλειψη στεγάστρων αλλά και καθισμάτων αναμονής για τους πολίτες που, κατάκοποι από τις δουλειές τους, αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο όρθιοι, σε πολλά και μάλιστα πολυσύχναστα σημεία στάσεων του αστικού ΚΤΕΛ, όπως στην 62 Μαρτύρων αλλά και στο "Αστόρια". Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, όπου καθημερινά περιμένουν το λεωφορείο χιλιάδες κόσμου, δεν υπάρχει ούτε ένα παγκάκι.

Σε βασίλειο της αφίσας έχουν μετατραπεί οι στάσεις λεωφορείων και στο Ηράκλειο, όπως η συγκεκριμένη στη λεωφόρο Πλαστήρα.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

Απροστάτευτοι οι πολίτες

Τέλος, ένα ακόμα παράπονο των πολιτών είναι πως στην περίπτωση κακοκαιρίας ή καύσωνα, εκεί όπου δεν υπάρχουν στέγαστρα, είναι απροστάτευτοι από τη βροχή και τον ήλιο, αφού κανείς δεν έχει μεριμνήσει να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μετά από υποδείξεις αναγνωστών, που παραπονιούνται για την κατάσταση που συναντούν στις στάσεις όπου είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το λεωφορείο, περιηγηθήκαμε στην πόλη του Ηρακλείου, όπου και καταγράψαμε κάποιες περιπτώσεις στάσεων που παρουσιάζουν πρόβλημα. Και αυτό προς ενημέρωση των αρμοδίων, στους οποίους εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για αποκατάσταση της θλιβερής αυτής κατάστασης.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Σχόλια