default-image

Συμμορία διαρρηκτών πίσω από την επίθεση στον Γ. Πιτσούλη;

Συμμορία διαρρηκτών πίσω από την επίθεση στον Γ. Πιτσούλη;

Στα ίχνη των δραστών που αναστάτωσαν τη νύχτα της Κυριακής την οδό Ερυθραίας στο Ηράκλειο, βάζοντας στο στόχαστρο την κατοικία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, φαίνεται να κινούνται οι αστυνομικές Αρχές. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, αφού το περιστατικό της εκτόξευσης πέτρας στο σπίτι του κ. Πιτσούλη σημειώθηκε στη σκιά της επίθεσης κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το προφίλ και τα κίνητρα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι αστυνομικοί επικεντρώνονται γύρω από τη δράση συμμορίας διαρρηκτών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες που συνδέονται και με την υπόθεση του Γ. Πιτσούλη κινούνται στην πόλη του Ηρακλείου με αυτοκίνητο στο οποίο προπορεύεται πάντα μοτοσυκλέτα. Στοχοποιούν σπίτια και με τη μέθοδο της ρίψης πέτρας διαπιστώνουν εάν υπάρχουν εκείνη τη στιγμή ένοικοι ή είναι άδειο το σπίτι ώστε να εισβάλουν.

Βάσει αυτών των πληροφοριών οι αστυνομικές Αρχές κινούνται στη διάσταση της διάρρηξης και όχι της επίθεσης εναντίον του πολιτικού προσώπου. Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό καρφιού που φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε ελαστικό αυτοκινήτου συγγενικού προσώπου του Γιώργου Πιτσούλη, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στην κατοικία, προς το παρόν δε συνδέεται με την αρχική επίθεση.

Xρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News