Ειδήσεις

"Καιροσκοπικά παιχνίδια στην πλάτη του τουριστικού κόσμου"

Στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στη διαμονή, που εξετάζεται από την κυβέρνηση, αναφέρεται σε σχόλιό του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, υπεύθυνος Επιτροπής Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, χαρακτηρίζοντάς το «θέατρο του παραλόγου», καθώς όπως λέει «εξοντώνει αδιάκριτα τους πάντες».

«Τις τελευταίες μέρες, ο κόσμος του τουρισμού παρακολουθεί ένα πραγματικό "θέατρο του παραλόγου", όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή», τονίζει ο κ. Κριτσωτάκης.

«Η συγκεκριμένη πρόταση», συνεχίζει, «βρίσκει αντίθετο σύσσωμο τον κόσμο του τουρισμού: από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της συγκυβέρνησης μέχρι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, παρά τις θριαμβολογίες για τις αφίξεις και τα έσοδα, ασφυκτιούν λόγω της φορο-ληστρικής πολιτικής των τελευταίων ετών και του "ανοίγματος της ψαλίδας" απέναντι στους "μεγάλους" του τουρισμού.

Προφανώς, η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή είναι μέρος μιας πολιτικής αλληλουχίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία βάλλει "επί δικαίων και αδίκων" και εξοντώνει αδιάκριτα τους πάντες.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας περιλαμβάνει ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα - και όχι μέτρα σε μορφή "ρουκέτας" - και μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό με μέτρα άμβλυνσης της εποχικότητας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την κοινωνική ανταποδοτικότητα», καταλήγει ο κ. Κριτσωτάκης.

Σχόλια