default-image

"Εκτός" ΕΝΦΙΑ δημοτικά ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται

Οικονομία
"Εκτός" ΕΝΦΙΑ δημοτικά ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα πληρώνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α. οι Δήμοι για τα δημοτικά ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν. Αυτό αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ οι κ.κ. Μαυραγάνης και Πατούλης εξέτασαν το εν λόγω ζήτημα που έχει προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στους Δήμους και αποφασίσθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται μόνον στα δημοτικά κτίρια που εκμισθώνονται και αποφέρουν έσοδα και θα σταματήσει να επιβάλλεται στα κτίρια που ιδιοχρησιμοποιούνται  (π.χ. Δημοτικά καταστήματα, σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).

Ο υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους στους οποίους έχει λανθασμένα υπολογιστεί η καταβολή του συγκεκριμένου φόρου, να διορθώσουν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ως τις 19 Δεκεμβρίου τα στοιχεία των ακινήτων τους, δηλώνοντας ότι ιδιοχρησιμοποιούνται, ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του φόρου.

Όσον αφορά τις δημοτικές εκτάσεις που είναι βοσκότοποι ή χέρσες - μη καλλιεργήσιμες, διευκρινίστηκε ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. που επιβάλλεται είναι πολύ χαμηλός , ανέρχεται στα 0,50 λεπτά το στρέμμα, ενώ για τις δασικές εκτάσεις στα 0,10 λεπτά το στρέμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News