default-image

Ομιλία Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Κρήτη
Ομιλία Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε μια ενδιαφέρουσα ομιλία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους υπουργούς των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του συνόψισε:

«Το Συμβούλιο έχει αλλεπάλληλα τονίσει ότι ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας συνιστά απαραίτητο συστατικό της ενταξιακής διαδικασίας της πΓΔΜ.

Στην τελευταία Έκθεσή Προόδου της πΓΔΜ, η Κομισιόν υπογραμμίζει επίσης ότι η περιφερειακή συνεργασία και οι καλές σχέσεις γειτονίας αποτελούν απαραίτητο τμήμα της πορείας της χώρας προς την Ε.Ε.

Τα Σκόπια επί του παρόντος υλοποιούν ένα πρόγραμμα αρχαιοποίησης στη χώρα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα.

Επιπλέον, πρόσφατα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι ανέβηκε στον Όλυμπο και ξεδίπλωσε μια σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας. Όπως θα γνωρίζουν οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα, ο Όλυμπος συνιστά το νότιο όριο της φερόμενης ως "Μεγάλης Μακεδονίας". Διερωτώμαι κατά πόσο πραγματικά ο κ. Μιλόσοσκι ήθελε να στείλει μήνυμα αλυτρωτισμού και ακραίου εθνικισμού στην κοινή γνώμη των Σκοπίων.

Πείτε μας, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, πώς οι παραπάνω ενέργειες ακραίου εθνικισμού και αλυτρωτισμού συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News