Ειδήσεις

Ιάπωνες ερευνητές για μελέτη του Β' Παγκοσμίου στη Λότζια

Ενημερωτική συνάντηση Ιαπώνων ερευνητών με εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου, τη διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ιστορικούς ερευνητές και δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στη Λότζια.

Αντικείμενό της ήταν η παγκόσμια μελέτη που εκπονείται για τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η έρευνα που γίνεται στα πλαίσιά της αφορά και τα μεγάλα νησιά όπου είχαν γίνει σημαντικές μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου, το στρατηγικό τους ρόλο, τα αισθήματα των κατοίκων τους και τα όσα δεινά βίωσαν την περίοδο εκείνη.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο ιστορικός ερευνητής από την Περιφέρεια Οkinawa της Ιαπωνίας κ. Οmine Kazuharu, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ζαν-Αντρέα Γκαραντσίνι ως εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής και Γιώργος Μανδαλάκης, η διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου κ. Εύα Γραμματικάκη, ο ιστορικός ερευνητής κ. Γιώργος Μανασάκης και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Κώστας Γραμματικάκης και Γιώργος Παπαδάκης, διευθυντής της εφημερίδας "Νέα Κρήτη".

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γκαραντσίνι πρόσφερε στον κ. Kazuharu τον τόμο του έργου "Κρητικός πόλεμος" της Χρυσούλα Τζομπανάκη μεταφρασμένο στα Αγγλικά.

Σχόλια