Ειδήσεις

Δράσεις ενημέρωσης για το AIDS από το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS που είναι κάθε χρόνο την 1η Δεκέμβρη, το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" και το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στην πλατεία Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου.

Με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών, μέλη, προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" προσπάθησαν να περάσουν στην κοινωνία του Ηρακλείου μηνύματα για την ασφαλή προφύλαξη στη σεξουαλική επαφή και για αγάπη στον εαυτό και τους γύρω μας, μέσω της προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ατομικά ραντεβού σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών (χρήση με ένεση) από το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου και διανεμήθηκαν δωρεάν αποστειρωμένες σύριγγες. Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ασφάλεια στη χρήση, υπάρχει η δυνατότητα, όμως, για ασφαλέστερη χρήση».

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά και το Λασίθι.

Το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" ευχαριστεί θερμά με ανακοίνωσή του τη ΣΥΦΑΚ ΣΥΝΠΕ, την CRETA PHARM και την κυρία Μαρκάκη «για τη χορήγηση των προφυλακτικών και των συριγγών» και το ΚΕΕΛΠΝΟ «για την πολύτιμη συμβολή του», όπως αναφέρει.

Σχόλια