default-image

Ψηφίζουν οι δικηγόροι για το νέο Κώδικα

Κρήτη
Ψηφίζουν οι δικηγόροι για το νέο Κώδικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε "δημοψήφισμα" προχωρούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα, προκειμένου να δηλώσουν τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους στο κατατεθέν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αφετέρου να επιλέξουν το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Το "δημοψήφισμα" διεξάγεται στα γραφεία κάθε Δικηγορικού Συλλόγου ανά την Ελλάδα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στο Ηράκλειο οι δικηγόροι προσέρχονται στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου εντός του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Η ψηφοφορία είναι μυστική (σε παραβάν), ενώ οι δικηγόροι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία ψηφοδέλτια. Ένα με το «ΝΑΙ», αν συμφωνούν στην αποδοχή του σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το «ΟΧΙ» αν διαφωνούν στην αποδοχή του σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης, και ένα ΛΕΥΚΟ ψηφοδέλτιο.

Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, ασφαλιστικό βιβλιάριο κ.ά.).

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News