default-image

Νύχτες τρόμου στην Αγία Αικατερίνη

Κρήτη
Νύχτες τρόμου στην Αγία Αικατερίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος του Θεού και των θρασύτατων διαρρηκτών νιώθουν ότι βρίσκονται οι κάτοικοι της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο. Οι νύχτες τρόμου και αγωνίας δεν έχουν τέλος εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς οι εισβολές σε σπίτια και καταστήματα διαδέχονται η μία την άλλη.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Στο τρίγωνο που ορίζουν οι οδοί Αστρινάκη, Καραϊσκάκη και Σκουφά δεν υπάρχει σπίτι που να έχει μείνει αλώβητο. Κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, καθώς στην περιοχή υπάρχουν οικογένειες που έχουν δεχτεί διπλό και τριπλό χτύπημα από τους διαρρήκτες.

Χρήματα, κοσμήματα και μηχανάκια κάνουν φτερά εν ριπή οφθαλμού, ενώ μια νέα πτυχή της δράσης τους σήκωσε και πάλι στο πόδι τους γείτονες, καθώς πλέον οι επιτήδειοι άρχισαν να ξηλώνουν ακόμη και τα πορτοπαράθυρα των σπιτιών ώστε να τα πουλήσουν για παλιοσίδερα.

Οι άνθρωποι που μιλούν στη "Νέα Κρήτη" περιγράφουν επτά απανωτά περιστατικά που έχουν σημειωθεί μόνο το τελευταίο εξάμηνο. Αν αναφερθούν σε βάθος χρόνου τα περιστατικά είναι αναρίθμητα, καθώς οι επιτήδειοι που λυμαίνονται την περιοχή δεν έχουν πραγματικά αφήσει τίποτε όρθιο.

Διπλό χτύπημα

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η οικογένεια Γιακουμάκη βρήκε το σπίτι της γης Μαδιάμ. Οι ιδιοκτήτες, που μένουν στον πρώτο όροφο, απουσίαζαν έχοντας αφήσει πίσω τους σκύλο φύλακα, αλλά και την ηλικιωμένη μητέρα τους στο ισόγειο του σπιτιού. Η 90χρονη γυναίκα άκουσε μέσα στη νύχτα το θόρυβο, όμως πάγωσε στη θέση της και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα μέχρι το πρωί που επέστρεψαν τα παιδιά της. Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έριξε σπρέι στην πόρτα της εισόδου για να παραβιάσει την κλειδαριά. Όταν δεν τα κατάφερε, έσπασε με λοστό και κατσαβίδι την μπαλκονόπορτα και έφτασε στο στόχο του. Απέσπασε ό,τι κοσμήματα υπήρχαν στο σπίτι, ακόμη και τα ψεύτικα. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν κλέψει ακόμη και το μηχανάκι της οικογένειας που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.  «Το μόνο που δε βρήκε ήταν ένα φάκελο που είχα παραδίπλα με 150 ευρώ που μάζεψα για να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ. Με κλέψανε και θα χρωστούσα και από πάνω», μας λέει με αρκετή δόση οργής η ιδιοκτήτρια κ. Καλλιόπη Γιακουμάκη.

«Η πεθερά μου είναι ηλικιωμένη. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όμως με το σκύλο απορήσαμε όλοι που δε γάβγισε. Ο κτηνίατρος μάς είπε ότι πιθανότατα του έριξαν κάποιο σπρέι», συμπληρώνει η ίδια.

Για ρεκόρ κρουσμάτων πάει η οικογένεια Αποστολάκη που ζει λίγα μέτρα παρακάτω. Σε πρώτη φάση ο κλέφτης μπήκε στο σπίτι τους ενώ μέσα ήταν τόσο το ζευγάρι όσο και τα δυο τους παιδιά. Από την μπαλκονόπορτα πέρασε στο υπνοδωμάτιο και πήρε το παντελόνι του συζύγου μαζί με το πορτοφόλι. Κάποιος θόρυβος φαίνεται ότι τον ανησύχησε με συνέπεια να πετάξει το παντελόνι, όχι όμως και τη λεία του, ενώ πάνω στη βιασύνη του έχασε ακόμη και το ένα του παπούτσι. «Την επομένη μέρα βάλαμε κλειδαριές ασφαλείας. Περιττό να σας πω ότι βρήκαμε γρατζουνιές στην κλειδαριά, που σημαίνει ότι επιχείρησαν να ξαναμπούν. Πριν από λίγες μέρες μάς πήραν και εμάς το μηχανάκι». Για την ιδιοκτήτρια του σπιτιού Κατερίνα Αποστολάκη αυτό είναι το λιγότερο. Τα παιδιά της, αν και σχεδόν έφηβοι, φοβούνται να μπουν στο χώρο όπου έγινε η διάρρηξη και δεν μπορούν έκτοτε να μείνουν μόνα ούτε μισή ώρα.

Θρασύτατοι οι κλέφτες - Πήραν και τα κουφώματα!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη γειτονιά ήταν η τελευταία επιδρομή των θρασύτατων κλεφτών. Αφού δε βρήκαν τίποτα να κλέψουν, ξήλωσαν τα κουφώματα της εισόδου ενός γειτονικού σπιτιού. Η νεαρή ιδιοκτήτρια, που κίνησε το πρωί για τη δουλειά της επιστρέφοντας βρήκε το ισόγειο κυριολεκτικά λεηλατημένο.

Μια διάρρηξη και μια απόπειρα μετρά και ο Στέλιος Σπυριδάκης, ιδιοκτήτης εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, ο οποίος, όπως μας εξηγεί, βρίσκεται κάθε βράδυ αντιμέτωπος με περιθωριακά άτομα που έχουν μετατρέψει σε ορμητήριό τους της περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, όπου ζουν πολλοί νεαροί τοξικομανείς. Όπως λένε, οι δοσοληψίες γίνονται ουσιαστικά μπροστά στα μάτια τους, αφού το σταυροδρόμι Αστρινάκη και Καραϊσκάκη έχει εξελιχθεί σε μόνιμο στέκι τους. Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση για προστασία στις Αρχές. Παρά το γεγονός ότι σπεύδουν να εξοπλιστούν με κάμερες και κλειδαριές ασφαλείας τρέμουν στη σκέψη για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των δραστών.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News