Ειδήσεις

Σχολικές εκδρομές στην Κύπρο

Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός μαθητικών εκδρομών παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Στόχος της πολυσήμαντης εκδήλωσης, η προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω σχολείων της Κρήτης, με τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών στο νησί της Αφροδίτης.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, που έφερε τον τίτλο "Η Κύπρος ως προορισμός σχολικών εκδρομών" και έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, παρουσιάστηκαν οι ομορφιές, η πλούσια ιστορία, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της Κύπρου. Στόχος η πολιτισμική και όχι μόνο σύνδεση της Κρήτης με το νησί, μέσω προγραμμάτων και εκδρομών, που απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά που ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εφαρμόζει αυτή την πολιτική για την προσέλκυση μαθητών από την Κρήτη, ελπίζοντας να διευρυνθεί η ήδη μεγάλη ανταπόκριση που έχει η Κύπρος στους μαθητές του τόπου μας. Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί πως το ταξίδι των μαθητικών γκρουπ προς την Κύπρο θα διευκολυνθεί από τη ναύλωση αεροσκαφών που θα εκτελούν πτήσεις charter κατά τη διάρκεια του χειμώνα και όσο θα διαρκέσουν οι μαθητικές εκδρομές.

«Αν ένα σχολείο αποφασίσει να κάνει μια σχολική επίσκεψη στην Κύπρο, ανάλογα με το μέγεθος του γκρουπ αλλά και τη χρονική διάρκεια της εκδρομής, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε κάποιες εκδρομές, ξεναγήσεις όπως και μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου», τόνισε η υπεύθυνη marketing και πωλήσεων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα Ιωάννα Χατζηκωστή. «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Και να πείσουμε τους μαθητές ότι πραγματικά η Κύπρος, πέρα από το ότι μας συνδέουν πολύ μεγάλοι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, διαθέτει πληθώρα από σημαντικά αξιοθέατα, τα οποία μπορούν οι μαθητές να δουν και να απολαύσουν», είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση-παρουσίαση.

Σημειώνεται πως η βραδιά πλαισιώθηκε με κυπριακές και κρητικές γεύσεις και ανοικτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων αναφορικά με τη διεξαγωγή μαθητικών εκδρομών στην Κύπρο.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια