Ειδήσεις

Ραντεβού στην "Πύλη των Ξωτικών"

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα των καιρών, οι εκδόσεις "Ίτανος" επιμένουν. Στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου, παράλληλα με τις Four colours, mpomponiera center και την όλη προσπάθεια να στηρίζεται από το Δήμο Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Στο χώρο φιλοξενείται επίσης η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση παιχνιδιών CALUBA από όλο τον κόσμο, μια ευγενική χειρονομία από το Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου (ΚΕΣΑΝ).

Χριστουγεννιάτικα εκθέματα θα βρίσκονται στο χώρο από τις παραπάνω επιχειρήσεις, ενώ καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως και τις 7:30 τα παιδιά θα ζωγραφίζουν και θα κάνουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά με την MNM FAMILY.

Η "Clown & Art Σόφι" θα προσφέρει facepainting, δωρεάν μπαλονοκατασκευές κάθε μέρα από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, ποπ- κορν και μαλλί της γριάς, και μια νεράιδα που θα πασπαλίζει τους επισκέπτες με χρυσόσκονη.

Αυτή είναι και η χρυσή ευκαιρία προκειμένου όλοι να γράψουμε το γράμμα μας στον Αϊ Βασίλη.

Σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, από τις 17:00-19:00 περιλαμβάνει επίσης «χριστουγεννιάτικα cupcakes, εργαστήρι με χιονάνθρωπους, Άγιους Βασίληδες, καθώς και ελατάκια και ξωτικά με ζαχαρόπαστα που στολίζουν μίνι cupcakes για τα Χριστούγεννα από την Cake and Bake Stories.

Από τις 19:00 έως τις 20:00: Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Το αστέρι της Βηθλεέμ", των εκδόσεων "Ίτανος" και του συγγραφέα Ιωάννη Πανταγιά. Ένα παραμύθι που φέρνει νοσταλγία για τα μυρωδικά και τα αρώματα της μεγάλης γιορτής, τα κάλαντα και τα πολυπόθητα δώρα, αλλά και τις σκανδαλιές και την παιδική αφέλεια.

Από τις 20:00 έως τις 21:00: Χριστούγεννα με άρωμα Κρήτης. Ο Λαογραφικός Όμιλος "Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης" θα μας προσφέρει παραδοσιακό θέαμα με κρητικούς λεβέντικους χορούς.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Από τις 17:00 έως τις 18:00: Το κυνήγι του κρυμμένου ξωτικού ! Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να λύσουν τους γρίφους και να κερδίσουν δώρα!

Από τις 18:00 έως τις 19:00: Μπούλινγκ! Θεατρικό δρώμενο για την ενδοσχολική βία από τη συγγραφέα Έλενα Κατσαντώνη και τα παιδιά που συμμετείχαν στο δεύτερο κύκλο των σεμιναρίων των εκδόσεων "Ίτανος" με τίτλο "Γράψε το δικό σου θεατρικό έργο".

Από τις 19:00 έως τις 20:00: Τι φοβάσαι; Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι και χειροτεχνίες θα βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να ξεπερνάνε τους φόβους τους.
Μαζί μας θα βρίσκεται η συγγραφέας του παραμυθιού, του εκδοτικού οίκου "Ίτανος", "Τι φοβάσαι;".

Το πρόγραμμα της Πέμπτης:

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, από τις 17:00 έως τις 18:00 παρουσιάζεται "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία!". Η κυρία Σιντορέ περιμένει να παίξουμε το κυνήγι θησαυρού, να τραγουδήσουμε και να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικους θησαυρούς! Μην το χάσετε!

Από τις 18:00 έως τις 19:00: "Πέρι, η αστραπή του γηπέδου". Ελάτε να μάθουμε μαζί με τον Πέρι την αξία του αθλητισμού, μέσα από το βιβλίο της δημοσιογράφου Αγγέλας Δουλγεράκη.

Από τις 19:00 έως τις 20:00: Κουκλοθέατρο "Σκουπιδιστάν". Η ομάδα των σπουδαστών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης θα μας παρουσιάσει μια διασκευή του ομώνυμου οικολογικού παραμυθιού του Κώστα Μάγου.  

Από τις 20:00 έως τις 21:00: Τα μπαλόνια των ευχών! Στολίζουμε τον ουρανό του Ηρακλείου με τα μπαλόνια των ευχών των παιδιών που θα παραβρεθούν στην Πύλη και κλήρωση με πολλά - πολλά δώρα».

Σχόλια