default-image

Η Ριζοσπαστική Συνεργασία για τις τουριστικές σχολές

Η Ριζοσπαστική Συνεργασία για τις τουριστικές σχολές

Η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου), μετά την εξαγγελία από τους υπουργούς κ.κ. Κεφαλογιάννη και Λοβέρδο, για την ίδρυση προπτυχιακών σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο και τη Ρόδο για αλλοδαπούς φοιτητές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Για άλλη μια φορά ο Αγ. Νικόλαος και ο νομός Λασιθίου αγνοείται, από τους μεγαλοσχήμονες υπουργούς κ.κ. Κεφαλογιάννη και Λοβέρδο, μετά την εξαγγελία ίδρυσης προπτυχιακών σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο και την Ρόδο για αλλοδαπούς φοιτητές.

Για να μην παραπονιούνται οι ιθαγενείς, μας διαβεβαιώνουν ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα υπάρξει στο μηχανογραφικό προσθήκη Τουριστικής εκπαίδευσης πανεπιστημιακού επιπέδου για Έλληνες φοιτητές. Τώρα, πού θα γίνουν, προφανώς όχι στο Λασίθι, με τι πόρους (όταν έχουν περικόψει το 60% των κονδυλίων για το Πανεπιστήμιο Κρήτης), πώς θα λειτουργήσουν, με τι υποδομές κ.λπ., είναι ψιλά γράμματα.

Μπορεί όμως και να σκεφτεί κανείς, εκλογές έρχονται,  υποσχέσεις μοιράζουν, τι έχουν να χάσουν; Μήπως θα είναι κυβέρνηση και φοβούνται να μην εκτεθούν; Παρόλα αυτά είναι χαρακτηριστική η νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζουν τον νομό μας και αυτό δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Την ίδια ώρα που ουσιαστικά η ίδρυση του νομοθετημένου τμήματος ΤΕΙ της Ιεράπετρας "πηγαίνει στις καλένδες" λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού, αυτοί υπόσχονται τη δημιουργία νέων τμημάτων...

Η είδηση:

Εξειδικεύοντας, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρόκειται για τμήματα, που η φοίτησή τους θα γίνεται με την καταβολή διδάκτρων και θα αφορά αποκλειστικά αλλοδαπούς φοιτητές από χώρες εκτός Ε.Ε.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία αυτών των τμημάτων, υπογραμμίστηκε ότι θα ξεκινήσει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Για τους Έλληνες φοιτητές, ανάφερε ο υπουργός, θα υπάρξει στο μηχανογραφικό τους, προσθήκη σχολών τουριστικής εκπαίδευσης πανεπιστημιακού επιπέδου...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News