default-image

Έπιασαν δουλειά οι λαθροϋλοτόμοι και στην Κρήτη

Κρήτη
Έπιασαν δουλειά οι λαθροϋλοτόμοι και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που μπαίνει σιγά-σιγά ο χειμώνας και οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να ζεσταθούν, η λαθροϋλοτομία έρχεται και πάλι στο επίκεντρο, με τα περιστατικά κλοπής ξύλων την περυσινή χρονιά να βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο για το 2013 ήταν 73 και για το 2014 ήταν 41, στα Χανιά 22 για το 2013 και 8 για το 2014, στο Ρέθυμνο 23 για το 2013 και 14 για το 2014, ενώ στο Λασίθι 8 για το 2013 και 11 για το 2014, μέχρι στιγμής.

Τα νούμερα μαρτυρούν μείωση των περιστατικών, ωστόσο πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του ότι ο χειμώνας δεν έχει μπει ακόμα για τα καλά και ότι οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνο τις καταγγελίες που έχουν γίνει στη Διεύθυνση Δασών.

Πάντως, η Διεύθυνση Δασών έχει αυξήσει τις περιπολίες της, ώστε να πατάξει την παραβατικότητα, με τον κλοιό να στενεύει γύρω από τους παραβάτες, καθώς η ποινή μπορεί να αγγίξει και τα 12 χρόνια φυλάκισης και να χαρακτηριστεί κακουργηματικού χαρακτήρα.

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News