default-image

Μπάλες "πιλάτες" αντί για θρανία στο Φουρφουρά

Κρήτη
Μπάλες "πιλάτες" αντί για θρανία στο Φουρφουρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "σχολείο της φύσης και των χρωμάτων" στα ορεινά του Ρεθύμνου εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα με δράσεις καινοτόμες που στο πρώτο άκουσμα μπορεί να ξαφνιάζουν αλλά στην πράξη απλά δικαιώνουν τους ευρηματικούς δασκάλους.

Σήμερα ένα ακόμη στοίχημα κερδήθηκε αφού οι καρέκλες και τα θρανία αποτελούν παρελθόν. Την θέση τους πήραν … μπάλες με τους μαθητές του σχολείου να δείχνουν ενθουσιασμένοι. Οι γνωστές μπάλες πιλάτες πήραν την θέση τους στις σχολικές αίθουσες του τετραθέσιου δημοτικού σχολείου του Φουρφουρά με τους δασκάλους να έχουν προετοιμάσει το έδαφος αφού εδώ και χρόνια επιχειρούσαν να αλλάξουν την καθημερινότητα του σχολικού μαθήματος και να θέσουν εντελώς εκτός τα παραδοσιακά θρανία. Και τα κατάφεραν προσθέτοντας μία ακόμη πινελιά διαφορετικότητας σε ένα σχολείο που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να "απογειώσει" την ουσία της μάθησης και της γνώσης.

Στον ιστότοπο του σχολείου παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη χαρά η "εξαφάνιση" των θρανίων με το κείμενο που συνοδεύει και τις σχετικές φωτογραφίες με τα παιδικά πρόσωπα να λάμπουν από χαρά να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα! Τα τελευταία 5 χρόνια λέγαμε ότι θέλαμε να κάνουμε τα θρανία και οι καρέκλες να μοιάζουν περιττά στην τάξη. Να αντικατασταθούν αν είναι δυνατόν με αντικείμενα πιο χρηστικά και καλαίσθητα. Έτσι λοιπόν η μαμά Ζωή, νεοαφιχθείσα με τα παιδάκια της από την Κέρκυρα, έδωσε τη λύση. Οι καρέκλες του σχολείου σιγά σιγά εκτοπίζονται από… μπάλες! Σε αντίθεση με τις καρέκλες, που εμποδίζουν τη σωστή ανάσα, την καλή κυκλοφορία του αίματος και που επιβαρύνουν το σώμα με τη λανθασμένη στάση, οι ελβετικές μπάλες γυμναστικής ή όπως είναι γνωστές «οι μπάλες για πιλάτες», κρατούν το σώμα σε εγρήγορση, βοηθούν στη συγκέντρωση, ενώ γυμνάζουν, διευκολύνοντας την αναπνοή και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Δεν είναι τυχαίο που τις μπάλες αυτές τις χρησιμοποιούν σε κέντρα πληροφορικής, σε εργασίες που απαιτούν πολύ καθισιό, ενώ βοηθούνε ιδιαίτερα παιδιά με αυτισμό.  Με χαρά λοιπόν σας δίνουμε μια γεύση από χοροπήδημα!!!"

Στέλλα Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News