default-image

Συνάντηση Αυγενάκη με την Ένωση Αναπληρωτών Δασκάλων

Κρήτη
Συνάντηση Αυγενάκη με την Ένωση Αναπληρωτών Δασκάλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δασκάλων κ.κ. Γιώργου Ανδρέου και Δημήτρη Τάκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό στα σχολεία.

Όπως τόνισαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένουν κάθε Σεπτέμβρη να αναλάβουν υπηρεσία αμέσως μόλις ζητηθεί την ίδια στιγμή που η πληρωμή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα και τα επιδόματα θέσης ευθύνης που δικαιούνται σε πολλές περιπτώσεις δε καταβάλλονται.

Επίσης αναφέρθηκαν στα χιλιάδες κενά που εξακολουθούν να έχουν τα σχολεία, τα οποία δεν καλύπτει το υπουργείο παρά το γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών. Όπως τόνισαν η έλλειψη μόνιμων διορισμών έχει οδηγήσει χιλιάδες νέους επιστήμονες που είχαν εισαχθεί στα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας με βάσεις 18.000 μορίων και άνω στην ανεργία.

Όπως τόνισαν στην κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί και ο νόμος 3848/2010 που θέτει την επιτυχία στον ΑΣΕΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού και ενδεχόμενη αποτυχία σ' αυτόν στέλνει στη μόνιμη ανεργία αναπληρωτές που έχουν εργαστεί 7,8 και παραπάνω χρόνια σε δύσκολες συνθήκες.

Στη συνάντηση τους με τον κ. Λ. Αυγενάκη, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δασκάλων, επεσήμαναν και το θέμα των χαμηλών αποδοχών τους (οι πλέον χαμηλότερες του Δημοσίου), οι οποίες τα τελευταία χρόνια με τις απώλειες φθάνουν το 50%.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης από πλευράς του επισήμανε ότι θα ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό και δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία προκειμένου να λυθούν προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News