Ειδήσεις

Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΔΑΚ για τον υπό ματαίωση διαγωνισμό

Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Κρήτης καλούνται να αποφασίσουν επί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που ζήτησε να ματαιωθεί οριστικά ο διαγωνισμός για τη λειτουργία της μονάδας βιοξήρανσης απορριμμάτων, ο οποίος άναψε φωτιές αφού καταγγέλθηκε από τους εργολήπτες δημοσίων έργων ως "φωτογραφικός".

Η νέα πενταμελής επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΑΚ, ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση για τη τύχη του διαγωνισμού μετά το «όχι» του Δήμου Ηρακλείου.

Έτσι το σώμα των 33 μελών του Δ.Σ. του ΕΣΔΑΚ, το οποία απαρτίζεται από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, θα κληθεί να τοποθετηθεί τόσο επί των ενστάσεων της Λότζια, όσο και για το δεδομένο ότι ήδη έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία της μονάδας μέχρι σήμερα, και εκφράζεται ανησυχία ότι σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της η Ε.Ε. θα ζητήσει να επιστραφούν τα κοινοτικά κονδύλια που έχει διαθέσει.

Η σύγκληση του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΑΚ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 14:00 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Ελ. Βενιζέλος" της Λότζια.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια