Ειδήσεις

Έρχονται ειδικό σήμα και… πρόστιμα στα τουριστικά καταλύματα

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που έρχονται και οι οποίες θα διέπουν στο εξής όλα τα τουριστικά καταλύματα, όπως κατάργηση τιμοκαταλόγου πόρτας και καθιέρωση θεωρημένου αυτοκόλλητου σήματος (Ειδικό Σήμα Λειτουργίας) που θα αποδεικνύει τη νομιμότητα και την καταλληλότητα παροχής τουριστικών υπηρεσιών για κάθε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και διαμέρισμα.

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Αν. Κρήτης "Η Κνωσός" προχωρά με ανακοίνωσή της σε ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων σε ό,τι αφορά τις παραπάνω αλλαγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της που απευθύνεται στα μέλη της αλλά και στα μη μέλη, «με το Νόμο 4308/2014 προβλέπονται σημαντικότατες αλλαγές που θα διέπουν όλα τα τουριστικά καταλύματα.

Από 1/1/2015 για κάθε επιχείρηση ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων καταργούνται οι τιμοκατάλογοι πόρτας και από τις 1/4/2015 καθιερώνεται ένα νόμιμα θεωρημένο αυτοκόλλητο σήμα που θα αποδεικνύει τη νομιμότητα και την καταλληλότητα παροχής τουριστικών υπηρεσιών για κάθε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και διαμέρισμα που αυτή διαθέτει, σύμφωνα και με τη δυναμικότητά της όπως αυτή προκύπτει από το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Το αυτοκόλλητο θα είναι ετήσιας ισχύος, ώστε κάθε χρόνο να ανανεώνεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη δυναμικότητα της επιχείρησης και σε πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρανομίας.

Σε επιχείρηση που δε θα συμμορφώνεται με την παρούσα διάταξη θα της επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ από το υπουργείο Τουρισμού.

Το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα θα εκδίδεται από το ΣΕΤΕ και θα διανέμεται από τις κατά τόπους Ομοσπονδίες.

Καθώς οι διαδικασίες για απόκτηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας έχουν ιδιαίτερα απλουστευτεί, δεν αξίζει να υπάρχει επιχείρηση δίχως άδεια λειτουργίας. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων να προσέλθουν στα γραφεία των οικείων συλλόγων για να ενημερωθούν».

Σχόλια