default-image

Διεκόπη για την Τρίτη η δίκη των 26 για τη "μαφία του χασίς"

Κρήτη
Διεκόπη για την Τρίτη η δίκη των 26 για τη "μαφία του χασίς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψαν στη φυλακή τα πέντε φερόμενα ως μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην ανατολική Κρήτη και εξαρθρώθηκε αρχές Αυγούστου του '13, τα οποία έχουν προφυλακιστεί.

Η δίκη διεκόπη οριστικά για σήμερα, καθώς ο δικηγόρος που όρισε το δικαστήριο σε βασικό κατηγορούμενο ζήτησε και πήρε χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.   

Συνολικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται  26 άτομα. Ωστόσο βασικοί κατηγορούμενοι είναι 8 και οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Από πέρυσι τον Αύγουστο, 14 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου.

Το πρωί η αίθουσα του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων ενώ τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας ήταν δρακόντεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου είχε ιεραρχική δομή και κάθε μέλος της είχε το δικό του ρόλο.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για αύριο το πρωί στις 9:30.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News