default-image

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ

Μπάσκετ
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΚ αποχωρεί νικήτρια από το γήπεδο με τον Κολοσσό Ρόδου να αποτελεί το νέο της… θύμα στο ΟΑΚΑ.

Η αήττητη επί εποχής Ντράγκαν Σάκοτα, Ένωση επικράτησε με 96-73 της ομάδας της Ρόδου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1.

Ντελινινκάιτις, Ίνγκλις, Κασελάκης, Σάκοτα και Σαρικόπουλος για την ΑΕΚ, Τζέιμς, Τσάμης, Τζαμάρ, Λίντεν και Χάγκινς για τον Κολοσσό ήταν οι πρώτες πεντάδες του ματς μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές. Οι Ροδίτες αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα (0-5), αλλά η «Ένωση» με Σαρικόπουλο-Ίνγκλις επιθετικές αιχμές και τον Κασελάκη να περιορίζει τον Τζέιμς προηγήθηκε με 17-11. Σύντομα όμως ο Αμερικανός γκαρντ, που είναι πρώτος σκόρερ της Α1, άρχισε να… αλωνίζει και με προσωπικά καλάθια έφερε την ομάδα του στο -2 στο φινάλε του δεκαλέπτου. Η απόσυρση του «πολυβόλου» των φιλοξενουμένων για ανάσες επέτρεψε στην ΑΕΚ να πατήσει και πάλι γκάζι ξεφεύγοντας στο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου για πρώτη φορά με εννιά, 36-27. Ο Κολοσσός, ωστόσο, αντεπιτέθηκε κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» (που κόλλησαν στη ζώνη του Άρη Λυκογιάννη), αλλά και τον οίστρο του Μπούλιαν κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στα ίσα, 41-41.

Η ΑΕΚ άρχισε το δεύτερο μέρος με ένα προσωπικό 5-0 του Σαρικόπουλου, ο οποίος όμως μετά από τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ. Ο Τζέιμς πρόσφερε και πάλι σκορ στον Κολοσσό, αλλά Ίνγκλις και Σάκοτα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους φέρνοντας την ομάδας τους για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά, 64-54. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ψυχραιμία τους και μετά την τεχνική ποινή στον Μπούλιαν οι δύο αρχι-σκόρερ της «Ένωσης» την οδήγησαν στο 71-57 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Η διαφορά εκτοξεύτηκε και στο 75-59 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, οι Ροδίτες πλησίασαν στους δέκα (77-67) με φοβερό κάρφωμα και φάουλ του Τζέιμς στον αιφνιδιασμό, αλλά το παιχνίδι είχε πάρει πια το δρόμο του για την «Ένωση», που απάντησε με ένα 11-0 (88-67) και «καθάρισε» το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 23-21, 41-41, 71-57, 96-73.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ντελινινκάιτις 11, Σάκοτα 24 (7 ριμπ.), Κασελάκης 3 (7 ριμπ.), Πολυτάρχου 2, Καμπερίδης, Γουίλιαμσον 7, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 17 (8 ριμπ.), Μπούτρης, Μιλόσεβιτς 4 (5 ριμπ.), Ίνγκλις 28 (7 ασίστ), Νίκολιτς.

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 2, Σιόλογκας, Τζαμάρ 8, Τζέιμς 23, Σμιθ 9 (9 ριμπ.), Στεφανίδης, Λίντεν, Τσάμης 14 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Χάγκινς 3, Μπούλιαν 14.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News