Ειδήσεις

Νέα σενάρια για "αιφνιδιαστικές" εκλογές αρχές του χρόνου

Νέα σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας, που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο να "αιφνιδιάζουν", με παραίτηση Παπούλια και προσφυγή στις κάλπες εντός του Ιανουαρίου.

Το σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας σε κάποια "ενημερωμένα" blogs και αναπαρήχθη από διάφορα ειδησεογραφικά Portals. Είναι προφανώς η συνέχεια ανάλογου σεναρίου που είχε κυκλοφορήσει προ καιρού, μετά από μια σειρά δηλώσεων (κυρίως από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ως "διέξοδο" από την φαινομενικά αδύνατο να επιλυθεί κατάσταση που υφίσταται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το kourdistoportokali.gr, το "σχέδιο" ανήκει στον Βαγγέλη Βενιζέλο, και σε αυτό θα "συνεργαστεί" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποβάλλοντας την παραίτηση του.

Το σχετικό δημοσίευμα είναι αυτό:

"Aποκλειστικές πληροφορίες  κάνουν λόγο για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει στρατηγικές κινήσεις blitzkrieg το οποίο είναι εμπνεύσεως Βενιζέλου και το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με αυτό μέσα στην εβδομάδα ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ θα επιχειρήσει να δει και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, δίνοντας έναν τόνο έκτακτης ανάγκης στις κινήσεις του.

Ο Παπούλιας θα ζητήσει συμφωνία για την εκλογή του διαδόχου του από όλα τα κόμματα ώστε να «αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες». Ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει αυτές τις πρωτοβουλίες για να δώσει ένα αληθοφανές άλλοθι στην παραίτησή του η οποία θα ακολουθήσει σε περίπτωση μη συμφωνίας!

Η παραίτηση Παπούλια θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές εντός του Ιανουαρίου του 2015 τις Κυρικές 18 ή 25! Στόχος αυτού του σχεδίου είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια η κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί το χαλαρό κλίμα των εορτών και των πολλών αργιών που μεσολαβούν!

Ο Βενιζέλος σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις και συγκεκριμένα την πρόθεση της Κουμουνδούρου να βάλει σαν όρο την παραίτηση Σαμαρά και Βενιζέλου από τις θέσεις του πρωθυπουργού και υπουργού αντίστοιχα για οποιαδήποτε είδους συναίνεση.

Αυτό θεωρείται κόκκινη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιεστεί «θανάσιμα».

Οι Σαμαράς και Βενιζέλος μόνο στους χειρότερους εφιάλτες τους βλέπουν πιθανότητα παραίτησής τους-δεν είναι κορόιδα όπως ο ΓΑΠ!

Γι΄αυτό και ο Βενιζέλος σχεδιάζει εκλογές-αστραπή με άλλοθι την παραίτηση Παπούλια!!!"

Σχόλια