default-image

Ιστορικό συλλείτουργο ανήμερα του Αγίου Ανδρέα

Κόσμος
Ιστορικό συλλείτουργο ανήμερα του Αγίου Ανδρέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κορυφώθηκε το πρωί της Κυριακής με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συμμετέχουν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησαν ομιλίες των δύο Προκαθημένων και ακολούθως ευλογία των πιστών από τον εξώστη του Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράφουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.

Θερμή υποδοχή

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έφτασε το Σάββατο το απόγευμα στο Φανάρι. Ακολούθησαν δοξολογία και οι ομιλίες των δυο θρησκευτικών ηγετών. Ο Πάπας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών. Χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με παρατεταμένες κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός στην έδρα της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, στο Φανάρι, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην είσοδο Πατριαρχικού Οίκου, τον Πάπα Φραγκίσκο και η συνοδεία του υποδέχτηκαν οι Μητροπολίτες Νικαίας Κωνσταντίνος και Χαλκηδόνος Αθανάσιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News