default-image

Καρέ-καρέ η μεταφορά των μεταναστών στο πλοίο για Αθήνα

Κρήτη
Καρέ-καρέ η μεταφορά των μεταναστών στο πλοίο για Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιγαντιαία επιχείρηση στήθηκε από την Αστυνομία στην Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου 227 μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο "Baris" να μεταφερθούν από το κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας "Μάρκος Φωνιαδάκης", όπου φιλοξενούνταν, στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο πλοίο "Blue Ηorizon" και από εκεί στην Αθήνα.

Με λεωφορεία και μίνι βαν, η μεταγωγή των εκατοντάδων μεταναστών ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα από την Ιεράπετρα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Λασίθι και το Ηράκλειο, αφού τους συγκέντρωσαν και τους έβαλαν στα οχήματα, τους συνόδευσαν μέχρι και την μπουκαπόρτα του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να ταξιδέψουν για τον Πειραιά στις 9 το βράδυ.

Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο "Blue Horizon" οι μετανάστες θα συνοδεύονται από αστυνομικούς που συνδράμουν από όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις του νησιού και που όλες αυτές τις ημέρες είναι επί ποδός μετά το σήμα κίνδυνου που εξέπεμψε το σκάφος τους.

Πρόκειται για Αφγανούς, Ιρακινούς και Ιρανούς. Οι 137 από αυτούς θα μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης στην Αττική ενώ οι υπόλοιποι 90, που είναι οικογενειάρχες, για ανθρωπιστικούς λόγους η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι και να πάνε στην Αθήνα. Όταν λήξει ο χρόνος παραμονής που τους δόθηκε στη χώρα, πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Στην επιχείρηση μεταφοράς των 227 μεταναστών, που ανάμεσά τους δεν υπάρχουν παιδιά, έλαβαν μέρος αστυνομικοί από την ΟΠΚΕ, τα ΤΑΕ, την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και την Ασφάλεια Ηρακλείου και Λασιθίου.     

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News