default-image

"Τα μνημόνια υπονομεύουν την ασφάλεια στην εργασία"

Κρήτη
"Τα μνημόνια υπονομεύουν την ασφάλεια στην εργασία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στις 25/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το θέμα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Τόνισε ότι δεν απασχολεί μόνο σήμερα την κοινωνία, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Πρώτα απ' όλα έχει μια διάσταση ανθρώπινη, διότι η υγεία είναι σημαντικό, κεφαλαιώδες αγαθό για τον ίδιο τον άνθρωπο. Έχει διάσταση οικονομική διότι, εφόσον δεν τηρείται η νομοθεσία η οποία έχει επιβληθεί, δίνεται η ευκαιρία μ' αυτόν τον τρόπο σε διάφορες επιχειρήσεις να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό αφού έτσι έχουν χαμηλότερα κόστη», υπογράμμισε.

«Ταυτόχρονα όταν δεν τηρούνται οι κανόνες υγείας και ασφάλειας κατά την εργασία δημιουργούνται και επιπλέον κόστη στο ίδιο το σύστημα υγείας των κρατών-μελών», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό είναι ένα «ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για χώρες όπως η Ελλάδα, στην οποία λόγω του μνημονίου οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί δραματικά», σημείωσε ακόμη ο ευρωβουλευτής.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News