default-image

Αγωνία για την κλήρωση του Eurobasket 2015

Μπάσκετ
Αγωνία για την κλήρωση του Eurobasket 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Disneyland (17.00) η κλήρωση των ομίλων του Eurobasket 2015 με την Ελλάδα να περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα.

Από φέτος θα ισχύσει νέο μοντέλο διεξαγωγής καθώς μετά τους ομίλους ξεκινούν απευθείας τα χιαστί, ενώ θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες κάτι που θέτει περιορισμούς στην κλήρωση.

Ο αντικειμενικός στόχος της FIBA, όταν ενημέρωνε πως κάθε μια εκ των χωρών που θα αναλάβουν το Eurobasket 2015 μπορεί να έχει και από έναν συνεργάτη, ήταν να γίνει περισσότερο εγγυημένη η επιτυχία του project -μέσω και της διάθεσης των εισιτηρίων-, μετά την αδυναμία της Ουκρανίας να αναλάβει όλο το τουρνουά και την εσπευσμένη αναζήτηση αντικαταστατών.

Η Γαλλία διάλεξε τη Φινλανδία για τους χιλιάδες των φιλάθλων της που εμφανίστηκαν στην Ισπανία, η Γερμανία την Τουρκία -για τα εκατομμύρια των μεταναστών στη χώρα-, η Κροατία τη Λετονία, για πρακτικούς λόγους, ομοίως και η Σλοβενία την Εσθονία. Αυτομάτως, σήμαινε πως αυτές οι χώρες θα είναι στο ίδιο γκρουπ.

Όταν προέκυψαν τα γκρουπ δυναμικότητας,... προέκυψε και μια γενικότερη εικόνα του πώς μπορούν να διαμορφωθούν οι όμιλοι.

1. Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία

2. Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία

3. Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία

4. Πολωνία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Ιταλία

5. Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία

6. Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία.

Η Γαλλία είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά ντε φάκτο θα πάρει μαζί της τη Φιλανδία από το δεύτερο, ομοίως η Γερμανία την Τουρκία, η Κροατία τη Λετονία και η Σλοβενία την Εσθονία.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, θα παίξει είτε στο Ζάγκρεμπ (Κροατία-Σλοβενία) είτε στο Μονπελιέ (Γαλλία-Φινλανδία) και αποφεύγει σίγουρα το Βερολίνο (Γερμανία, Τουρκία, Ισπανία), με τη Ρίγα (Λετονία, Λιθουανία)

Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου (5-11/9) προκρίνονται στην επόμενη φάση που είναι η αρχή των "χιαστί". Η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20/9, στη Λιλ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News