default-image

Ειδικό σχολείο στην Κρήτη στεγάζεται σε... καφενείο

Ελλάδα
Ειδικό σχολείο στην Κρήτη στεγάζεται σε... καφενείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα βουλιάζουν το Ειδικό Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σητεία, που λειτουργεί στην πόλη του Λασιθίου εδώ και δέκα χρόνια.

Οι 15 μαθητές στεγάζονται σε ένα κοντέινερ στο πρώην καφενείο των εργατικών κατοικιών της Σητείας, κατάσταση που σίγουρα δεν τιμά κανένα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου εδώ και χρόνια ζητά ένα σύγχρονο κτήριο, την ώρα που οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν ένα ακόμα πρόβλημα στη σχολική καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κραυγή αγωνιάς και από τους γονείς των μικρών μαθητών που ζητούν για τα παιδιά τους το σεβασμό που μάλλον εν έτει 2014 δεν είναι αυτονόητος. Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" μίλησε ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Χουρδάκης.

Ωστόσο οι μαθητές των δύο εδικών σχολείων της Σητείας, πάρα τα προβλήματα, δεν το βάζουν κάτω και στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, διοργανώνουν το ετήσιο παζάρι με χειροτεχνίες τους.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_9n15xht6/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News