default-image

Αναβολές χειρουργείων καθώς "φρακάρουν" οι εντατικές

Υγεία
Αναβολές χειρουργείων καθώς "φρακάρουν" οι εντατικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά αναβάλλονται επεμβάσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης λόγω έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας! Οι γιατροί αναγκάζονται να "απολογούνται" σε ασθενείς και συγγενείς, αφού δεν μπορούν να κάνουν τη νευροχειρουργική ή οποιαδήποτε άλλη επέμβαση, καθώς οι ΜΕΘ του νησιού "φρακάρουν" διαρκώς, όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ ΤV".

Σύμφωνα με το διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου κ. Ανέστη Κιούλπαλη, οι αναβολές επεμβάσεων είναι πολύ συχνές, όπως και η μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «παλαιότερα για οκτώ κρεβάτια της ΜΕΘ υπήρχαν σαράντα νοσηλευτές, ενώ σήμερα για 11 είναι μόλις 26! Και μάλιστα 3 ακόμη δεν αποκλείεται να φύγουν από το νοσοκομείο».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pztvc296/

Η Καρδιοχειρουργική… η κορυφή του παγόβουνου

Το παράδειγμα αναβολής καρδιοχειρουργικής επέμβασης στο ΠΑΓΝΗ ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου λένε οι εντατικολόγοι, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν διαρκείς αναβολές στα χειρουργεία.

Αέναη περιπλάνηση για ένα "κρεβάτι"

Παράλληλα πολλές φορές ασθενείς από το Ηράκλειο νοσηλεύονται στο Ρέθυμνο ή τον Άγιο Νικόλαο ή αντίστροφα, καθώς δεν υπάρχει κλίνη στην Εντατική ούτε για δείγμα... Μια ατέλειωτη ταλαιπωρία για ασθενείς που βιώνουν το δικό τους πόνο αλλά και αγαπημένα πρόσωπα που διασχίζουν χιλιόμετρα.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τα στοιχεία:

ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

35 (18 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ 4 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ)

ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΑΣ (ΠΗΓΗ: ΟΕΝΓΕ)

2.000 ΚΡΕΒΑΤΙΑ

ΑΠΟ ΤΑ 600

200 ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 30 έως 40 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕΘ

Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News