default-image

Ο Μ. Κεφαλογιάννης για την αξιοποίηση του κτηρίου ΠΙΚΠΑ

Κρήτη
Ο Μ. Κεφαλογιάννης για την αξιοποίηση του κτηρίου ΠΙΚΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητάει από τον κ. Μάκη Βορίδη να εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης του κτηρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ στο κέντρο του Ηρακλείου που έχει παραχωρηθεί στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

«Το κτήριο», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κεφαλογιάννης, «παραμένει ανεκμετάλλευτο σχεδόν δύο χρόνια μετά την εκκένωσή του από αναρχικά στοιχεία που λυμαίνονταν το χώρο για αρκετό καιρό. Πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην αξιοποίησή του και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας να το καταστήσουμε κέντρο κοινωνικής φροντίδας και δράσης».

Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε υπουργέ,

Το προηγούμενο διάστημα παραχωρήθηκε προς την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, από το υπουργείο Οικονομικών και τον τότε υπουργό κ. Στουρνάρα, το ακίνητο του πρώην ΠΙΚΠΑ, στην οδό Μεραμβέλου και Υγείας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στο κτήριο αυτό, περιουσιακό στοιχείο του υπουργείου Οικονομικών, λειτουργούσαν οι υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε "κατοικία" των αναρχικών μέχρι την εκκένωσή του από την Αστυνομία και το χτίσιμο της κεντρικής εισόδου από το Εργατικό Κέντρο προκειμένου να μην "ξαναχρησιμοποιηθεί" από στοιχεία του αναρχικού χώρου.

Σήμερα, δύο περίπου χρόνια μετά, το κτήριο παραμένει ανεκμετάλλευτο παρά τις δυνατότητες αξιοποίησής του, με κατεύθυνση τη στήριξη και φιλοξενία κοινωνικών δομών που θα προάγουν δράσεις και υπηρεσίες.

Αγαπητέ υπουργέ,

Θα παρακαλούσα να εξεταστεί η δυνατότητα προκειμένου να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κτήριο, που βρίσκεται στην "καρδιά" της πόλης, από κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News