Ειδήσεις

Το ΠΑΜΕ για την πανεργατική-πανελλαδική απεργία

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυταπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στο αγωνιστικό κλίμα του τελευταίου διμήνου και του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη.

Χαιρετίζει επίσης τους χιλιάδες μαθητές που συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους εδώ και πάνω από 4 βδομάδες για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Σήμερα τράνταξε το Ηράκλειο από τη μαζική και γεμάτη παλμό συγκέντρωση και πορεία. Στην πλατεία Ελευθερίας έσμιξαν τη φωνή τους οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τα παιδιά τους, τους μαθητές ολόκληρου του νομού. Από κοινού έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην ένταση της αντεργατικής πολιτικής και απόρριψης των μέτρων που γενικεύουν τη φτώχεια, παγιώνουν την εξαθλίωση, καταδικάζουν τη νεολαία. Παράλληλα καταδίκασαν την προσπάθεια ποινικοποίησης από πλευράς κυβέρνησης των μαθητικών αγώνων, με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση των προηγούμενων ημερών.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι να μην αισθάνονται ήσυχοι. συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις. Να δώσουν με την ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση τους στα σωματεία, άμεση και μαχητική απάντηση στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν. Να τσακίσουμε το κλίμα της αδράνειας και της ηττοπάθειας που σπέρνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Να καταδικάσουμε το σχέδιο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων».

Σχόλια