Ειδήσεις

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καταγγέλλει

«Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ανάγκη να αντιμετωπίσει εκτός των πάγιων έκτακτων περιστατικών, 580 μετανάστες. Τρανή απόδειξη ότι το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας που είναι το μοναδικό στη Νότια Κρήτη, δικαιούται για έναν ακόμη λόγο, ικανή στελέχωση με προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωση τονίζει πως «χθες, έγινε πρωτοφανής κινητοποίηση σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο με ενίσχυση σε ιατρούς προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι 580 μετανάστες για να μη γίνουμε ρεζίλι διεθνώς. Απόδειξη ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να λυθούν άμεσα τα προβλήματα. Άρα δε θέλουν να λυθεί το πρόβλημα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας».

Επισημαίνει δε ότι «το προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν θα καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Το ερώτημα, όμως, είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση, «γιατί αφήνουν να κινδυνεύουν καθημερινά οι 40.000 κάτοικοι της περιοχής και οι πολλαπλάσιοι επισκέπτες ,με ανύπαρκτη Παθολογική και Γυναικολογική κλινική, με αποδυναμωμένη την Παιδιατρική Κλινική και με υποστελεχωμένα σε παραϊατρικό προσωπικό το ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο με συνέπεια να μένουν ακάλυπτες βάρδιες».

Ο Σύλλογος καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και όπως τονίζει «θεωρούμε ότι η αδιαφορία των Αρχών ως προς τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων είναι εγκληματική ενέργεια».

Σχόλια