default-image

ΕΛΜΕ Χανίων: "Όχι" στην περικοπή μισθού

Κρήτη
ΕΛΜΕ Χανίων: "Όχι" στην περικοπή μισθού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην περικοπεί ο μισθός κατά μία ημέρα - και συγκεκριμένα για την 5η Νοεμβρίου, ημέρα των εκλογών στον κλάδο - στους αναπληρωτές και ωρομισθίους ζητά η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης, «η ΕΛΜΕ Χανίων απαιτεί να σταματήσει κάθε διαδικασία περικοπής του μισθού 1 μέρας για τους συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομίσθιους, οι οποίοι δεν ψήφισαν στις εκλογές για τα υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εκλογές αυτές», όπως αναφέρει, «έγιναν με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Όλα τα σχολεία στο νομό Χανίων παρέμειναν κλειστά, σε κάποια μάλιστα δόθηκε και έγγραφη ενημέρωση στους μαθητές.

Κανείς εκπαιδευτικός δε ζήτησε συνδικαλιστική άδεια για τις 5 Νοέμβρη, ούτε η ΟΛΜΕ, οι δε συνάδελφοι ωρομίσθιοι δεν είχαν καν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Η αποστολή στα σχολεία των καταστάσεων με τους εκπαιδευτικούς που δεν ψήφισαν προκειμένου να κοπεί η μισθοδοσία στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους για την 5η Νοέμβρη αποτελεί πράξη επιβολής αυθαίρετης πειθαρχικής ποινής πρωτόγνωρης στα εκπαιδευτικά χρονικά, που μάλιστα επιβάλλεται στο πιο ευάλωτο τμήμα των εκπαιδευτικών, τους ελαστικά εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα στοχεύει στην πειθάρχηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών στα πλαίσια της εφαρμογής της αξιολόγησης».

Η ΕΛΜΕ Χανίων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προκειμένου να μη γίνει καμιά περικοπή ημερομισθίου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News