default-image

"Χτύπημα στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας"

Κρήτη
"Χτύπημα στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώσεις αναφορικά με το άνανδρο και δολοφονικό χτύπημα κατά του Πέτρου Ινιωτάκη εξέδωσαν και οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ηρακλείου "Δύναμη Πολιτών" αλλά και οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, με τις οποίες εκφράζουν την καταδίκη και τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση, ευχόμενοι παράλληλα γρήγορη ανάρρωση στον αντιδήμαρχο Ηρακλείου και ταχεία απόδοση της δικαιοσύνης στους υπαιτίους.

Όπως αναφέρουν οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου, «το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης δέχτηκε δολοφονική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Το μαφιόζικου τύπου χτύπημα παραπέμπει σε σκοτεινούς κύκλους, σε θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας που θέλουν να κρατούν την πόλη και την κοινωνία σε ομηρία!

Το αντίδοτο σε τέτοιου τύπου πρακτικές βρίσκεται στην αλληλεγγύη και το πολιτικό θάρρος πολιτικών και πολιτών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια εγκληματική πράξη και ευχόμαστε στον Πέτρο Ινιωτάκη πλήρη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντα που τον έταξε ο λαός του Ηρακλείου.

Εκφράζουμε την επιθυμία όλων η Αστυνομία να προβεί στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση δικαιοσύνης και για παραδειγματισμό».

Η "Δύναμη Πολιτών"

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Δύναμη Πολιτών" «εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη, δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναγωνιστή και αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη».

Πρόκειται, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «για μια ωμή πράξη βίας, που περιφρονεί τις ανθρώπινες αξίες και προσβάλλει κατάφωρα τα ιδανικά της κοινωνίας μας. Το χτύπημα σε ένα εκλεγμένο εκπρόσωπο του Δήμου είναι χτύπημα στον ίδιο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα χτύπημα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι η ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση όλων μας στην απαρέγκλιτη συνέχιση του έργου που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου. Η πορεία της δημοτικής Αρχής όχι μόνο δε θα ανακοπεί, αντιθέτως θα είναι σταθερή, συνεχής και προσηλωμένη προς τις προγραμματισμένες κατευθύνσεις, ταγμένη μόνο στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του τόπου.

Ευχόμαστε στο συναγωνιστή μας Πέτρο Ινιωτάκη μια γρήγορη ανάρρωση και μια γρήγορη επιστροφή στις επάλξεις».

Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές: "Άνανδρη επίθεση εναντίον της Αυτοδιοίκησης"

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης «καταδικάζουν, την άνανδρη και έξω από κάθε λογική δολοφονική επίθεση εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη. Αυτή η πράξη βίας και φανατισμού εναντίον του αντιδημάρχου Ηρακλείου, εναντίον της Αυτοδιοίκησης, πράξη που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εκφρασμένες αρχές όσων πιστεύουν στην αναγκαιότητα της θεσμικής τοπικής Δημοκρατίας, της κοινωνικής ευθύνης, δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της μια καθολική και σταθερή θέση από το σύνολο της κοινωνίας, την απόρριψη και απομόνωση όσων επιδιώκουν να επιφέρουν κατευθυνόμενο φόβο στην εκφορά δημοσίου λόγου, στη λειτουργία θεσμών όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ίδια την Κοινωνία των Πολιτών».

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, τέλος, μέσω της ανακοίνωσής τους εύχονται «στον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και η Ελληνική Αστυνομία να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News