default-image

Το Kappa Studies... ανοίγει τις πόρτες του

Κρήτη
Το Kappa Studies... ανοίγει τις πόρτες του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κέντρο Δια βίου Μάθησης Kappa Studies, έχοντας πλέον καταγράψει μια μακροχρόνια πορεία στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού ειδικευμένου στην τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται σε καθημερινή βάση άτομα που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τη μαγειρική και τη γαστρονομία, προκειμένου να δοκιμάσουν, να γευτούν και να σχολιάσουν με εποικοδομητικό τρόπο τα εδέσματα και τις συνταγές στα οποία κάνουν πρακτική εξάσκηση οι μαθητές της Kappa Studies.

Τα πιάτα κάθε γευσιγνωσίας παρασκευάζονται από τους μαθητές του με την καθοδήγηση των καθηγητών τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζουν οι ίδιοι στους κριτές της γευσιγνωσίας.

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι οι σπουδαστές να κατανοήσουν μέσα από την επικοινωνία με ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου, όμως σκέφτονται και επιλέγουν όπως οι δυνητικοί πελάτες ενός εστιατορίου, ποια είναι τα δυνατά σημεία της κάθε συνταγής, τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και ποιες είναι οι προτιμήσεις του ευρύτερου κοινού στο οποίο θα απευθύνονται μελλοντικά ως επαγγελματίες.

Με την επανέναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι της Kappa Studies υποδέχθηκαν, την ξενοδόχο κ. Βάσσια Χονδράκη, το στέλεχος του Vassia Beach κ. Μανταλένη Δημήτρη, τον διευθυντή του Ξενοδοχείου Lyttos Beach κ. Λιονάκη Γιάννη, τον διευθυντή του ξενοδοχείου Dessole Mirabello κ. Φραγάκη Κώστα, τον διευθυντή του Aquis Arina Sand κύριο Σικαλιά Σταύρο, την κ. Πιτσούλη Εσθήρ από το Zeus Travel του κ. Παπακαλιάτη, τον Chef Δατσέρη Κώστα, ως κριτές στις γευσιγνωσίες που πραγματοποιούμε στις εγκαταστάσεις της Kappa Studies.

Οι κριτές δοκίμασαν και σχολίασαν διάφορες κατηγορίες εδεσμάτων, όπως ποικιλία από ριζότα, παρασκευές θαλασσινών και πιάτα από φιλέτα. Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις με τους μαθητές, σχολίασαν μαζί τους συνδυασμούς των υλικών που περιείχε κάθε παρασκευή, τον τρόπο παρουσίασης και διακόσμησης κάθε πιάτου, ενώ διατύπωσαν και προτάσεις σχετικά με το ποια θα μπορούσαν να είναι τα πιθανά συνοδευτικά ποτά και κρασιά που θα εξασφάλιζαν ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό αποτέλεσμα. Τόσο οι κριτές όσο και οι σπουδαστές έμειναν ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονται δίαυλοι επικοινωνίας που μεταφέρουν χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες ανάμεσα σε νέους ανθρώπους που θα δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της μαγειρικής και σε καταναλωτές που επιθυμούν να λαμβάνονται υπόψη οι προτιμήσεις τους να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και εκτίμηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News