default-image

Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου: "Να σταθούμε δίπλα στα παιδιά"

Κρήτη
Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου: "Να σταθούμε δίπλα στα παιδιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οφείλουμε να σταθούμε τουλάχιστον δίπλα στα παιδιά μας» και «όχι να ποινικοποιούμε τους αγώνες τους». Το παραπάνω τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου σε ανακοίνωσή της, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «τα παιδιά παλεύουν για αυτό που ολόκληρη η κοινωνία θα έπρεπε να παλεύει»: για μια αξιοπρεπή ζωή και μια δουλειά με όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα.

«Οι μαθητές μας δείχνουν το δρόμο», τονίζουν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής. «Μας δείχνουν το δρόμο για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

Οι μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο: το σχολείο που τους αξίζει, κατάλληλες κτηριακές υποδομές, βιβλία, καθηγητές, μόρφωση που θα τα βοηθάει να αναπτυχθούν ολόπλευρα.

Οι μαθητές ακόμη παλεύουν γι' αυτό που ολόκληρη η κοινωνία θα έπρεπε να παλεύει: βγαίνοντας αυτά τα παιδιά από τα σχολειά, τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει να τις χρησιμοποιήσουν για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια δουλειά με όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα. Όχι να μαθαίνουν τόσα όσα χρειάζονται για να ζουν με 400 ευρώ και σκυμμένο το κεφάλι. Τα παιδιά όμως ξέρουν, αν πουν ναι στις λειψές γνώσεις, λένε ναι και στη λειψή ζωή.

Γι' αυτό και τώρα τα τρομοκρατούν και τα απειλούν με εισαγγελικές παρεμβάσεις, γιατί φοβούνται μήπως και δε γίνουν οι υποταγμένοι πολίτες που θέλουν.

Ξέρουμε και εμείς όμως τι σημαίνει λειψή ζωή, άρα οφείλουμε τουλάχιστον να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, να τους δείξουμε εμπιστοσύνη. Έχουν κριτική σκέψη και οι επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τους είναι κυρίως δικές τους. Ας ακούσουμε λίγο το μάθημα που μας παραδίδουν και που θα έπρεπε κανονικά εμείς να τους το έχουμε δώσει: ότι στη ζωή ότι αποκτάμε το αποκτάμε με αγώνες και με ψηλά το κεφάλι.

"Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές. Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης!"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News