Ειδήσεις

"Όχι στην προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων"

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων νομού Ηρακλείου, με ανακοίνωσή της καταδικάζει κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο χώρο της εκπαίδευσης αστυνομικών και εισαγγελέων, κάθε ανάμειξή τους στη σχολική κοινότητα.

«Η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για "διερεύνηση" της κατάστασης στα σχολεία που τελούν ή είχαν έστω και μία μέρα κατάληψη, δείχνει το λάθος συναγερμό που βάρεσε η κυβέρνηση με την έναρξη των μαθητικών κινητοποιήσεων», αναφέρουν.

«Για το γεγονός ότι σε πολλά σχολεία οι σοβάδες "κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών" και οι αντισεισμικοί έλεγχοι διενεργούνται μετά τους σεισμούς, για τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές, για την έλλειψη βιβλίων, για τις λιποθυμίες από την ασιτία, για την υποχρηματοδότηση, για την αποδιοργάνωση και τελικά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της… δεν είδαμε την ίδια "ευαισθησία" και ετοιμότητα!», επισημαίνουν.

Επίσης αναφέρουν ότι «το θέμα των καταλήψεων είναι θέμα της Σχολικής Κοινότητας η οποία έχει τους τρόπους να το χειριστεί.

Οι γονείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα παιδιά μας και στο δίκαιο αγώνα τους για ένα άλλο σχολείο που δεν θα συνθλίβει τα όνειρα και τις ικανότητες τους. Που θα τους ανοίγει νέους ορίζοντες και θα απελευθερώνει τις δημιουργικές τους ικανότητες και τα ταλέντα τους».

Και συμπληρώνουν «συμπορευόμαστε με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση.

Τα παιδιά μας χρειάζονται γνώση ουσιαστική κι όχι τον εξεταστικό μαραθώνιο των τριών ετών του "Νέου Λυκείου", που στραγγαλίζει την κριτική σκέψη, αφυδατώνει τη δημιουργικότητά τους, καλλιεργεί ανισότητες εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση κι αδειάζει τις τσέπες των γονιών».

Καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους καλώντας «όλους τους γονείς, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους γιατί η δύναμη είναι στην ενότητα και ο αγώνας ενάντια στο "νέο λύκειο" να γίνει αγώνας όλης της κοινωνίας για ένα άλλο σχολείο σε μια άλλη κοινωνία».

Σχόλια