default-image

"Να μην αδικηθεί η Κρήτη από τη νέα ΚΑΠ"

Κρήτη
"Να μην αδικηθεί η Κρήτη από τη νέα ΚΑΠ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην αδικηθεί η Κρήτη από τη νέα ΚΑΠ και να προχωρήσουν τα έργα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ζήτησε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Στη σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ, που οργανώθηκε από την Περιφέρεια, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, της αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, παρουσία και του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, των συνεργατών του κ. Κουκουλόπουλου, του γενικού γραμματέα Μόσχου Κορασίδη και του διευθυντή διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Νίκου Μανέτα.

Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης, καλωσορίζοντας τον κ. Κουκουλόπουλο, τόνισε ότι «ο αγροτικός τομέας είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού, και ότι ενόψει της νέα ΚΑΠ η Κρήτη, να μην είναι αδικημένη και να γίνουν τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα».

Ο κ. Αρναουτάκης πρόσθεσε ότι «υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο για όλα τα θέματα που αφορούν το νησί μας προς όφελος των αγροτών μας, προς όφελος των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στο ύπαιθρο».

Τον υπουργό καλωσόρισε στη σύσκεψη και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Θεανώ Βρέντζου, η οποία έθεσε τις προτεραιότητες στα θέματα ανάπτυξης του αγροτικού, κτηνοτροφικού τομέα, επισημαίνοντας την ανάγκη η Κρήτη να μην αδικηθεί ενόψει της νέας ΚΑΠ. Η ίδια παράλληλα αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς και στις δράσεις της Περιφέρειας, αλλά και στη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Ο υπουργός μιλώντας στη σύσκεψη των φορέων είπε ότι η Κρήτη δε θα είναι αδικημένη, αλλά κερδισμένη από τη νέα ΚΑΠ και προγραμματίζεται να δοθούν στο νησί κάτι λιγότερο από 600 εκατομμύρια από τα 4 δισ. συνολικά που είναι οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι «αναμένονται άμεσα τρία μεγάλα έργα, η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού (που περιμένει το Ρέθυμνο και η Μεσαρά) και τα έργα στις Λίθινες Λασιθίου και Ταυρωνίτη Χανίων». Όσον αφορά την παραγωγή είπε ότι «για το μεγάλο όνειρο εδώ στο Ηράκλειο που είναι η αναμπέλωση που πρέπει να πάμε μεθοδικά, στοχευμένα, με βάση τις επιστημονικές μελέτες, να πάμε σε μηδενική βάση με την Περιφέρεια Κρήτης μπροστά και όλους τους παραγωγούς οργανωμένους σε ομάδες παραγωγών και αν θέλετε, μιας και μίλησα για ομάδες, αν θέλουμε να κάνουμε την ειρηνική επανάσταση εδώ στην Κρήτη, πρέπει να ξαναδούμε σε νέα υγιή βάση τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών».

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης του νησιού και τις προτεραιότητες που δίνονται στα μεγάλα έργα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στη ΚΑΠ είπε δίνει λεφτά σε αυτόν που παράγει. Μάλιστα αναφερόμενος στο λάδι είπε πως «το λάδι που παράγεται σήμερα στην Κρήτη, με τα στοιχεία των ίδιων των υπηρεσιών εδώ και των αγροτών, είναι τα 2/3 περίπου του λαδιού που παρήγαγε η Κρήτη το 2006. Το ξέρετε φαντάζομαι καλύτερα από μένα. Το πρόβλημά μας αυτό είναι, να αμειφθεί αυτός που παράγει και να ανεβάσουμε την παραγωγή κρατώντας πολύ ψηλά την ποιότητα…», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News