Ειδήσεις

Κατέγραφε με κάμερες γυναίκες και παιδιά

Μια υπόθεση σοκ για την τοπική κοινωνία αποκαλύπτεται σήμερα μετά το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Κρήτη, στον παραϊατρικό τομέα.

Ο 36χρονος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας.

Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 36χρονος είχε εγκαταστήσει στην τουαλέτα του γραφείου του, συσκευή καταγραφή και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ η επέτεινα αποκάλυψε πως  ο 36χρονος είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στην τουαλέτα του γραφείου και της οικίας του, τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2014 έως την 09.10.2014, στις οποίες είχε καταγράψει συνολικά έξι γυναίκες, από τις οποίες οι τρεις κοπέλες ήταν ανήλικες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία, αλλά και στον χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός υπολογιστής, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος, notebook, δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, κινητό τηλέφωνο, τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης και πέντε ψηφιακοί δίσκοι.

Όπως φαίνεται οι αστυνομικοί εντόπισαν επίμαχο υλικό το οποίος στοιχειοθετεί τις καταγγελίες που έγιναν.

?

Την αστυνομική έρευνα διενεργεί η οικεία Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Σχόλια