default-image

"Δεν πιστεύω πως δάσκαλος θα δώσει ονόματα μαθητών"

Κρήτη
"Δεν πιστεύω πως δάσκαλος θα δώσει ονόματα μαθητών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να σταματήσει η εισαγγελική παρέμβαση και η ποινικοποίηση της αγωνιστικής κινητοποίησης των μαθητών που προχώρησαν στην κατάληψη των σχολείων τους, με αιτήματα καλύτερες συνθήκες στα σχολεία, ζήτησαν από την προϊσταμένη της εισαγγελικής Αρχής στο Ηράκλειο και τον αστυνομικό Διευθυντή η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και η Ένωση Γονέων.

Παράλληλα μέσω του Ράδιο 9,84 ο πρόεδρός της κ. Λάζαρος Μάρκου ζητά από τους καθηγητές-διευθυντές των σχολείων να μη δώσουν ονόματα μαθητών, συναδέλφων τους εκπαιδευτικών και γονέων που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει δάσκαλος που θα δώσει ονόματα».

«Η απόδοση της δικαιοσύνης, ούτως ή άλλως, άνισα γίνεται», πρόσθεσε, «καθώς οι εισαγγελείς της χώρας έπρεπε να καλέσουν και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα αίτια των κινητοποιήσεων των μαθητών».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ διευκρίνισε παράλληλα πως η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της θα αντιδράσει δυναμικά.

Στο πλευρό των διευθυντών που «υψώνουν ανάστημα» αρνούμενοι να δώσουν ονόματα 15μελών, μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, γονιών και καθηγητών τάσσεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News