Ειδήσεις

Ένωση Γονέων: "Κάτω τα χέρια από τους μαθητές"

Στο πλευρό των διευθυντών που «υψώνουν ανάστημα» αρνούμενοι - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - «να γίνουν κοινοί καταδότες», να δώσουν ονόματα 15μελών, μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, γονιών και καθηγητών, τάσσεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, που με ανακοίνωσή της δηλώνει απερίφραστα «κάτω τα χέρια από τους μαθητές», καλώντας παράλληλα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας.

«Με αυξανόμενη συμμετοχή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών!», επισημαίνει στην ανακοίνωση η Ένωση, και συνεχίζει: «Κάθε μέρα πιο πολλοί μαθητές, πιο πολλοί δάσκαλοι αλλά και οι γονείς, που συνειδητοποιούν τι είναι το νέο λύκειο, πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα.

Θορυβημένη η κυβέρνηση τρομοκρατεί και απειλεί.

Το έκανε ήδη με κάποιους διευθυντές και τους γνωστούς "αγανακτισμένους"… που πάνε στα σχολεία και απειλούν τα παιδιά…

Το συνεχίζει τώρα με εισαγγελική παρέμβαση. Ξεκίνησε αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα στα σχολεία για τις κινητοποιήσεις των μαθητών!

Ζητάει η Αστυνομία από τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων να γίνουν κοινοί καταδότες, να δώσουν ονόματα 15μελών, μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, γονιών και καθηγητών!!!  

Είμαστε στο πλευρό αυτών των διευθυντών, που υψώνουν ανάστημα και αρνούνται αυτό το ρόλο. Αυτοί διδάσκουν αξιοπρέπεια. Τους καλούμε όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.     

Ο στόχος της κυβέρνησης ολοφάνερος. Να δείξει τη πυγμή της απέναντι στο κίνημα. Δόγμα της το "νόμος και τάξη".

Να επιβάλει με κάθε μέσο τη διάλυση του δημόσιου-δωρεάν σχολείου. Να κόψει το δρόμο της μόρφωσης στα παιδιά μας κάνοντάς τα "εργάτες φτηνούς".

Δεν είδαμε τόσο καιρό καμία ανάλογη ευαισθησία για τις χιλιάδες χαμένες ώρες λόγω των κενών, για την έλλειψη χρημάτων, για το κλείσιμο σχολείων, για τα ακατάλληλα κτίρια.

Δεν είδαμε καμία εισαγγελική δίωξη σε αυτούς που μας στερούν τη μόρφωση.  

Οι φωνές όμως ακούγονται πια μυριόστομες… "δε θα περάσει"!

Δε θα υποκύψουμε, θα σηκώσουμε ανάστημα να προστατέψουμε τη ζωή και μέλλον τους!

Επόμενο βήμα που θα βρεθούμε όλοι στους δρόμους η πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ίδια ημέρας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

• Όχι στο Νέο Λύκειο, στο σχολείο των ταξικών φραγμών και ανισοτήτων.

• Να καταργηθεί η "Τράπεζα Θεμάτων".

• Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές.

•  Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.

• Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.

• Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ. Κατάργηση της μαθητείας και της παιδικής εργασίας. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν.

• Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Σχόλια